Vlhová elsőként, Zuzulová 9.-ként indul

Petra Vlhová egyértelmű éremesélyesként vág neki ma korán reggel (a 2.

Petra Vlhová egyértelmű éremesélyesként vág neki ma korán reggel (a 2. futam hivatalosan 5.45-kor rajtol) az alpesi sízők női műlesikló számának, de Veronika Velez-Zuzulová is előkelő pozícióért szeretne küzdeni.

A sorsolás értelmében Petra Vlhová elsőként kezdi majd a versenyt, a fő esélyesnek számító amerikai Mikaela Shiffrin harmadikként, Veronika Velez-Zuzulová pedig kilencedikként rajtol majd.

Petra Vlhová remek formában van, a szezon eddigi szakaszában stabil teljesítményt nyújtott. A mai versennyel kapcsolatban bizakodó, de a pálya nehézségeire is próbál odafigyelni: „A lejtő nem tűnik komplikáltnak, viszont a várható erős szél és a kemény, jeges pálya miatt nagyon oda kell majd figyelnem. Teljes erővel és odafigyeléssel kell majd versenyeznem.”

Honfitársnője, Veronika Velez-Zuzulová jelenlegi formáját már sokkal nehezebb behatárolni, hiszen a kihagyott szezon után kérdéses, mennyire tud majd dominálni, esetleges meglepetést okozni. Édesapja és egyben edzője, Timotej Zuzula szerint a felkészülés az elvárásaik szerint zajlott: „A felkészülés a terveink szerint sikerült. Veronika teljes odafigyeléssel készül: maximálisan az edzéseire, a versenyszámára koncentrál.”

A verseny favoritja a már említett Mikaela Shiffrin, rajta kívül Petra Vlhová, Wendy Holdener és Frida Hansdotter is esélyesek lehetnek az aranyéremre. (TASR, rk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?