Vizes Eb - Cseh Laci aranyérmes 100 méter pillangón

London |

<p>Cseh László aranyérmet nyert 100 méter pillangón a Londonban zajló vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek szombati napján.&nbsp;</p>

Ideje, az 50.86 másodperc új országos csúcs is, a tavaly augusztusi, kazanyi világbajnokságon elért saját korábbi rekordját javította meg egy századdal. 

Ez volt Cseh pályafutásának 33. Európa-bajnoki elsősége, ötvenméteres medencében a 14. kontinenselsősége, Londonban pedig harmadszor érmes, miután 50 méter pillangón második lett, a 200 méter pillangót pedig megnyerte a 30 éves magyar klasszis.

"Éreztem, hogy menni kell, a második ötvenen úgy nyomtam, ahogy bírtam" - nyilatkozta Cseh. "Külön öröm, hogy úgy nyertem, hogy közben egy századdal az országos csúcsomat is megjavítottam, de még ennél is sokkal jobb lehetek."

A női 200 méteres gyorsúszás döntőjében két magyar is indult, Verrasztó Evelyn az ötödik lett 1:58.16 perccel, a 14 éves Késely Ajna pedig a hatodik helyen végzett 1:58.24 perces egyéni csúccsal.

A férfi 50 méter gyors elődöntőiből Takács Krisztián a vasárnapi nyolcas döntőbe úszta magát a hatodik legjobb időt produkálva (22.09 mp), nem jutott tovább viszont Bohus Richárd, aki a 16. lett (22.47).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?