Vittek tartja a ritmust

Gólínség a Bundesligában: a német élvonal 18 csapata közül 11 nem tudott gólt lőni a hétvégén. Mindez a legkevésbé sem zavarta Róbert Vitteket: a Nürnberg szlovák csatára egy hete a Duisburg, szombaton pedig a Köln ellen ért el mesterhármast.

Gólínség a Bundesligában: a német élvonal 18 csapata közül 11 nem tudott gólt lőni a hétvégén. Mindez a legkevésbé sem zavarta Róbert Vitteket: a Nürnberg szlovák csatára egy hete a Duisburg, szombaton pedig a Köln ellen ért el mesterhármast.

Télen még klubcserét rebesgettek Vittekkel kapcsolatban, a Köln elleni 4:3-as győzelem után azonban Michael A. Roth, a Nürnberg elnöke hallani sem akar a 38-szoros szlovák válogatott támadó esetleges távozásáról. „Vittek nem eladó. És ezen semmilyen ajánlat nem változtat” – nyilatkozta Roth. Nem csoda. A 24 éves csatár februárig gólképtelen volt, azóta viszont nyolcszor köszönt be az ellenfeleknek. Utóbbi két meccsén pedig hatszor – ő az első játékos a Bundesligában, aki „tisztán” lőtt hat gólt egymás után, vagyis úgy, hogy közben az ellenfél nem talált be. A Köln elleni mesterhármashoz pedig csak 22 percre volt szüksége...

A listavezető Bayern nem tudta megemészteni az AC Milan elleni zakót, a bajorok erejéből csak egy vérszegény döntetlenre futotta Wolfsburgban. A hazaiak kispadján mellesleg az a Klaus Augenthaler ült, aki annak idején játékosként hétszer szerezte meg a salátástálat a Bayernnel. A müncheniek utolsó hat tétmeccsükből csak egyet nyertek meg, de egyelőre még nem kell különö-sebben aggódniuk.

A trónkövetelők közül ugyanis csak a Hamburg tudott nyerni, amely – úgy tűnik – az UEFA-kupa helyett (vereség Bukarestben) a Bundesligára és a BL-t jelentő helyezésre összpontosít. A HSV könnyedén, 3:0-ra verte a Kaiserslauternt (Borbély Balázs a 62. percig játszott a vendégeknél).

Brémában is 3:0 virított az eredményjelzőn, csak éppen a vendég Hertha javára. Pedig a berliniek utoljára december 4-én nyertek bajnoki mérkőzést, azóta 13 tétmeccsen 0-7-6, az UEFA-kupából a Rapid Bukarest (0:1, 0:2), a Német Kupából pedig a harmadik ligás St. Pauli búcsúztatta őket. A Werder eddig a Hertha mumusának számított, a berliniek történetük során a legtöbbször (23-szor) éppen Brémában kaptak ki, bár az is igaz, hogy négy éve, 2002 márciusában is 3:0-ás vendégsiker született a Weserstadionban...

A Hertha ezzel a győzelemmel négy helyet lépett előre a tabellán, a Werder Brement viszont megelőzte még a Schalke 04 is, amely könnyedén verte odahaza az Eintracht Frankfurtot. A Schalke tizenegy tétmeccset játszott 2006-ban, s csak egyszer kapott ki: az UEFA-kupában a Palermótól. Csütörtökön itt a javítási lehetőség: a gelsenkircheniek bebizonyíthatják, hogy az Aufschalke Arena nem csupán a Bundesligában bevehetetlen. (gj)

Bundesliga, 25. forduló, eredmények:

A 24. forduló hétközi, pótolt mérkőzése: Kaiserslautern–Stuttgart 1:1, 15. Altintop, ill. 90. Gomez.

1. FC Köln–Nürnberg 3:4, 28. Zsivkovics, 61. Matip, 62. Podolski, ill. 6., 16. és 22. Vittek (az elsőt és a harmadikat 11-esből), 58. Saenko; kiállítva: 82. Lell (K). Bielefeld–Leverkusen 1:0, 5. Dalovic. Duisburg–Hannover 0:0. Stuttgart–Dortmund 0:0. Wolfsburg–Bayern 0:0. Mainz–Mönchengladbach 3:0, 62. és 89. Thurk, 69. Zidan. Werder Bremen–Hertha 0:3, 54. Boateng, 76. Marcelinho, 83. Bastürk. Schalke–Frankfurt 2:0, 51. Larsen, 90. Sand. Hamburg–Kaiserslautern 3:0, 55. Lauth, 61. Schönheim (öngól), 86. Van der Vaart (11-esből).

Következik Tippünk

(26. forduló, március 18–19.)

Nürnberg–Werder Bremen 20-40-40 x2

Leverkusen–Mainz 50-30-20 1

Mönchengladbach–Stuttgart 30-45-25 X

Dortmund–Kaiserslautern 40-40-20 1x

Frankfurt–Duisburg 40-40-20 1

Hannover–1. FC Köln 50-35-15 1

Wolfsburg–Hamburg 30-40-30 X

Hertha BSC–Bielefeld 50-40-10 1

Bayern–Schalke 50-30-20 1x

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?