Visszavonulhat a US Open után Serena Williams

serena williams

A 23-szoros Grand Slam-tornabajnok Serena Williams várhatóan visszavonul a hónap végén kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokság után.

A torontói nyitókörben a spanyol Nuria Parrizas Diazt búcsúztató klasszis előzőleg mindössze egy tétmeccset vívott az idén, amikor kiesett a wimbledoni nyitókörben. Hétfői diadala után a szeptemberben 41 éves ex-világelső – aki jelenleg világranglista-helyezés nélkül áll – nyilatkozataiban arra utalt, hogy alighanem a US Open lesz az utolsó versenye.

„Sose szerettem a visszavonulás szót, inkább úgy fogalmaznék, hogy távolodom a tenisztől. Pár éve befektetési társaságot alapítottam, 2017-ben megszületett a kislányom, jelenleg pedig zajlik a visszaszámlálás. Szeretnék az anyaságra összpontosítani, elérni a spirituális céljaimat, de az addig hátralévő heteket még maximálisan ki akarom élvezni” – jelentette ki a négyszeres olimpiai bajnok.

Williams kifejtette, egy év kihagyás után nem állt készen júniusban Wimbledon megnyerésére, és nem tudja, hogy New Yorkra készen áll-e.

„Sokan fantáziáltak arról, hogy győzök Wimbledonban aztán New Yorkban, és akkor megelőzőm a 24 Grand Slammel visszavonult Margaret Courtot az örökranglistán. Én viszont várhatóan nem díjátadón fogok elköszönni” – tette hozzá.

Az 1995-ben profinak állt szupersztár 23 GS-serlegét is beleszámítva 73 tornán diadalmaskodott, 2002 óta 319 héten át vezette a világranglistát – ezzel harmadik az örökrangsorban –, és ötszörös WTA-világbajnok. Nővérével, a még szintén aktív Venusszal 14 GS-tornát nyertek párosban, vegyespárosban még két Grand Slamen ünnepelhetett, s eddig 94,5 millió dollárt keresett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?