Visszavágna a ManCity a Barcának

<p>Torino/Manchester. Az 1997-es finálé megismétléseként a Juventus a Borussia Dortmundot fogadja, míg a tavalyi nyolcaddöntős párharc „újrajátszásán” a Manchester City az FC Barcelonát látja vendégül ma este (20.45) a labdarúgó Bajnokok Ligájában.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Egy évvel ezelőtt a katalán sztárcsapat jutott a negyeddöntőbe, miután Manchesterben 2:0-ra, hazai pályán pedig 2:1-re nyert. A két együttes akkor találkozott egymással először tétmérkőzésen, s amíg a Citynek a mostani a második szereplése a legjobb tizenhat között a BL-ben, addig a Barcelona sorozatban tizenegyedik alkalommal játszik nyolcaddöntőt.

A Barca az elmúlt hét szezonban rendre továbblépett az egyenes kieséses szakasz első köréből. Luis Enrique védencei szombaton hazai környezetben váratlanul 1:0-ra kikaptak a Málagától, míg az angol együttes a Newcastle 5:0-s kiütésével hangolt a mai meccsre.

Manuel Pellegrini, a City edzője eltiltás miatt nem számíthat Yaya Touré játékára, de így is bizakodik, hogy elkapják Iniestáékat. A chilei szakember a tavalyinál tapasztaltabb együttessel rendelkezik, a 36 éves Frank Lampard még a Chelsea futballistájaként sok nagy csatát vívott a Barcával. „Nem szabad sok területet hagyni Messiéknek, hogy ne tudják saját játékukat nyújtani. Akkor fociztam a katalán együttes ellen, amikor négy–öt éve a világ legjobb csapata volt, szinte lehetetlen volt őket megállítani. Most viszont rendelkezünk olyan játékosokkal, akik képesek semlegesíteni a Barcelona ászait, úgy, mint három éve, amikor az elődöntőben a Chelsea-vel kivertük őket. Aztán meg sem álltunk a BL-győzelemig” – nyilatkozta Frank Lampard.

„A Barcelona játéka nem arról szól, hogy az egész meccsen rugdosódnak. E tekintetben a Stoke otthonában keményebb meccseket szoktunk játszani. Ugyanakkor tény, hogy pillanatok alatt képesek eldönteni a találkozókat – mondta Vincent Kompany, a Manchester City belga csapatkapitánya, aki alig várja már a találkozót. – A Barcelona különleges csapat különleges játékosokkal. Nincs még egy olyan együttes a világon, amelynek annyi, meccsek eldöntésére képes futballistája lenne, mint a Barcának, de azért vagyok labdarúgó, hogy ilyen mérkőzéseken játszhassak. Készen állunk, nem félünk tőlük.”

Kulcsfontosságúnak ígérkezik, hogy az angol csapat játékosai ki tudják-e kapcsolni az idén már 14 gólnál járó Lionel Messit, aki egy éve mindkét meccsen betalált.

A Barcelona középső védője, Gerard Pique szerint a City odahaza a támadójátékot fogja forszírozni, mert előnyt akar szerezni a visszavágóra. „A Citizensnek olyan futballistái vannak, mint Sergio Agüero, David Silva vagy Samir Nasri, akiknek vérükben van az offenzív foci. Számunkra kedvező lenne, ha a hazaiak nyílt sisakkal játszanának. Feledtetni akarjuk a Málaga elleni kisiklást, ez számunkra az év eddigi legfontosabb meccse” – jelentette ki Gerard Pique.

A másik ma esti összecsapáson a Bundesligában hárommeccses győzelmi sorozatot produkált, ezzel a kieső zónából elkerült Borussia Dortmund próbál megfelelő eredményt elérni az olasz bajnoki címvédő Juventus vendégeként.

A két csapat a németek által 3:1-re megnyert 1997-es döntő óta most találkozik először a BL-ben, s bár a Borussia az elmúlt hetekben remek formát mutat a hazai pontvadászatban, most komoly erőpróba előtt áll, a Juve ugyanis minden versenysorozatot figyelembe véve két éve nem kapott ki saját stadionjában. Érdekesség, hogy az utolsó torinói vereséget éppen egy német csapat, a Bayern München mérte a Zebrákra.

A Juventus meghatározó játékosai közül a 37 éves kapus Gianluigi Buffonnak és a 35 esztendős Andrea Pirlónak az idei kiírásban lehet talán utoljára esélye a BL megnyerésére.

„Azért igazoltam a Juventusba, hogy bajnoki címeket nyerjek, s boldog vagyok, hogy ezt sikerült elérnünk. Azonban most meg kell tennünk a következő lépést, a visszavonulásom előtt szeretnék még egy BL-trófeát nyerni” – nyilatkozta a La Stampa című lapnak Andrea Pirlo, aki az AC Milannal korábban kétszer diadalmaskodott a legrangosabb kupasorozatban.

Jürgen Klopp, a Borussia trénere nem tűnik túl optimistának a torinói meccs előtt. „Az idei szezonban valami hiányzik a csapatomból, így nem tudunk konkurálni a kontinens legjobb együtteseinek. Nagy fejtörést okoz számomra, hogy főleg a meccsek hajrájában gyengélkedünk” – hangsúlyozta Jürgen Klopp. (MTI, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?