Visszavágás Szocsiért

<p>Egy veretlen és egy nyeretlen csapat találkozik ma este (20.15) Ostraván a jégkorong-vb-n: Szlovákia Szlovéniával játszik.</p>

ELŐZETES

A szlovákok eddig egyszer rávezetésekkel (4:3 Dánia ellen), egyszer pedig hosszabbításban (2:1 Fehéroroszország ellen) győztek, és négy pontjuk van, ellenben a szlovének a beloruszoktól (4:2) és az oroszoktól is (5:3) a rendes játékidőben kaptak ki. Ami viszont „közös” a két gárdában, az a két legnagyobb sztár, Marián Gáborík és Anze Kopitar, akik csapattársak a Los Angelesben.

„Anze nagyszerű játékos és barát. Ellenfelünk már az oroszok ellen is kitűnően játszott, jól fel kell készülnünk rájuk” – mondta Gáborík. Kopitar legutóbb 2008-ban szerepelt hazája válogatottjában a világbajnokságon, akkor a bentmaradásért vívott párosmeccsen a szlovének alulmaradtak a szlovákokkal szemben.

A szlovének inkább a közelmúltra emlékeznek szívesebben, az utolsó két, egymás elleni találkozót ugyanis megnyerték (a további nyolc meccs szlovák sikert hozott). „Képesek vagyunk arra, hogy megismételjük a szocsi bravúrt, de ehhez a maximumot kell nyújtanunk” – utalt Kopitar a tavalyi téli olimpiai játékokra, melyen 3:1-re győztek.

A párharc a pozsonyi Slovan hokisai számára is különlegesnek ígérkezik, Sersenék ezúttal ellenfelekként találkoznak Rok Ticarral és Ziga Jegliccsel. „Már meglátogattam őket a hotelszobájukban. Azzal húztak, hogy már az olimpián is legyőztek minket, de mondtam nekik, hogy ez csak azért történhetett, mert nem voltam ott” – mesélte Libor Hudáček, a Slovan 24 éves játékosa.

A szlovákok a tegnapi szabadnapon elsősorban az emberelőnyös támadásokat gyakorolták, mivel eddig kilenc lehetőségükből csak egyet tudtak gólra váltani. „Az eddigi négy pontot nem csalódásként élem meg, tudtam, hogy nem fogjuk az első négy meccsünket a rendes játékidőben megnyerni. Mindkétszer hátrányból álltunk fel, ami erőt adhat a csapatnak” – mondta Vladimír Vůjtek, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?