Visszatértek az elpártolt szurkolók

Nagyfödémes. Egy esztendő alatt kerültek vissza a nagyfödémesiek a nyugat-szlovákiai V. labdarúgóliga déli csoportjába, holott az előjelek rendkívül kedvezőtlenek voltak.

A bajnokságot nyert nagyfödémesiek csapatképe – álló sorban (balról jobbra): Kelecsényi Csaba, Hodúr Gyula, Nagy Zsolt, Kelecsényi György, Miroslav Magloczký, Ľubomír Nagy, Németh Tamás, Csandál László, Sztraka József edző, Manó Gábor vezetőségi tag; guggolnak: Porozsnyák Róbert gyúró, Lelkes Norbert, Kelecsényi Sándor, Vologyimír Derbak, Ferdinand Kováč, Miroslav Varga, Varga Róbert, Vlahy Sándor csapatvezető; előttük Kováč Jenő klubelnök. A felvételről Pápai Mihály és Lakatos István hiányzik.A kiesés utáni első edzésen csupán öt játékos jelentkezett az együttes új szakvezetőjénél, Sztraka Józsefnél. „A gondokat csak tetézte, hogy a kudarc után lemondott a vezetőség. Nem tudtuk, lesz-e folytatás. Szerencsére akadtak segítőkész emberek, akiknek egyetlen célja volt, megmenteni a szakadék szélére került nagyfödémesi futballt. A két jelölt közül végül is a helybeli focikedvelő vállalkozót, Kováč Jenőt választottuk elnöknek. Nyílt lapokkal játszott, megígérte, amennyiben kezébe kerül a karmesteri pálca, akkor hajlandó lesz a labdarúgásba beruházni, játékosokat hozni. Többek között ő invitálta hozzánk az erősítésként kiszemelt Kelecsényi testvéreket, Sándort és Csabát, a vízkeleti és diószegi futballistákat. Érkezésük után már volt miből válogatnunk, olykor 16-18 játékos is ott szorgoskodott a gyakorlásokon. A nyitány előtt elnökünk nem titkolta, a bajnokság megnyerése a cél” – fogalmazott a bajnokcsapat trénere.

Megtudtuk, kosúti vendégjátéka végeztével visszatért Nagy Zsolt, a kapus Magloczký Diószegről érkezett. Ľubomír Nagy a szomszédos jánosháziak, Csandál László a szenci SFM, Varga Róbert a kosútiak, Miroslav Varga a diószegiek mezét cserélte nagyfödémesire. Lelkes Norbert pedig egykor a galántaiak csapatában játszott felsőbb osztályban. Az előző gárdából Kelecsényi György, Németh Tamás, az ukrán légiós Vologyimír Derbak és Ferdinand Kováč maradt hírmondónak.

A 2003/2004-es bajnoki évfolyamban idegenbeli döntetlennel kezdtek a nagyfödémesiek, utána két hazai győzelem következett a sorban. A harmadik fordulóban élre ugrottak, vezető helyüket az idény végéig megőrizték.

„A 11. fordulóban, a Šintava otthonában aratott győzelmünk után már én is bíztam benne, hogy mi leszünk a befutók. Természetesen a folytatásra is nagyon oda kellett figyelni, hiszen a feketenyékiek komoly vetélytársnak bizonyultak. Ráadásul tavaszelőn akadozott a gépezet, hazai környezetben két ízben is csupán döntetlenre végeztünk. Épp kapóra jött az egyhetes pihenő, utána már újfent szárnyaltak a fiúk. Öt pont előnnyel végeztünk az élen, mi adtuk a legtöbb (90) és kaptuk a legkevesebb (24) találatot. Csupán három vereség csúfítja mérlegünket” – hangzott az edző értékelése.

Külön-külön nem méltatta a játékosok teljesítményét. „Idénybeli szereplésünket a sikerorientált kollektíva diadalának tartom. Mindenki nagyon akart, tudása legjavát nyújtotta. Elégedett voltam a fiúk edzésekhez, meccsekhez való hozzáállásával, fegyelmezettségével. Jóleső érzéssel tapasztaltuk, hogy menet közben visszatértek a lelátóra a kudarcok idején elpártolt szurkolók. Hazai meccseinken átlagban 280 drukker buzdított bennünket, közülük ötvenen idegenbeli párharcainkra is elkísértek minket. A jövőben is számítunk támogatásukra” – fogalmazott a tréner, aki már az új idényre való felkészülést tervezgeti. „A keretben változásokra kerül sor, információim szerint néhányan odébbállnak. A távozások függvényében 3-4 új szerzeményre lesz szükségünk. Elsősorban a védelmet és a csatársort szeretnénk erősíteni. Magasabb osztályban már heti három edzésre lesz szükség. A felkészülési időszakban a tallósiak, jánosháziak, taksonyiak és vágaiak tornáján veszünk részt. Adottak a feltételek, hogy az V. ligában a mezőny első felében végezzünk” – vázolta fel a jövőképet Sztraka József. (ái)

A bajnokcsapat mesterlövészei

21 gólos– Kelecsényi Csaba

17 gólos – Kelecsényi Sándor

16 gólos – Vologyimír Derbak

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?