Virágkorát éli a komáromi röplabda

komáromi röpisek
Komárom |

Nyolcadik élvonalbeli szereplésére készül a 2021/22-es évadban a komáromi Rieker UJS Komárno extraligás egyetemi férfi-röplabdacsapata. A hétvégi, 1. fordulóban szabadnapos gárda címvédőként minél több szurkoló előtt minél jobb röplabdát szeretne bemutatni. A felkészülésről és a várható eseményekről Ferencz László klubelnökkel beszélgettünk.

Azt tartják, könnyebb a bajnoki címet megszerezni, mint megtartani. Ön hogy látja ezt?

Sajnos a koronavírusból adódó problémák még nem múltak el teljesen, ezért kissé aggódva tekintünk az előttünk álló évadra. Az előzetes információk alapján öt csapat hasonló játékerőt képvisel az extraligában, így rendkívül kiegyensúlyozott bajnokságra van kilátás. Természetesen a célunk a bajnoki cím megtartása, de nem görcsölünk rá. Jó játékot szeretnénk produkálni minél nagyobb szurkolói tábor előtt.

Két porondon is helyt kell majd állni: a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában. Fog ez menni?

Természetesen nem lesz egy könnyű feladat, de bízunk abban, hogy a csapatunk felkészülten várja a dupla megmérettetést, amelyhez még hozzáadódik a hazai kupasorozat is. Reméljük, hogy a feltételek is meglesznek hozzá.

Milyen eredmények elérését érzi reálisnak?

Nehéz kérdés, nem szeretünk nagy szavakat használni a bajnoki évad megkezdése előtt. Elsődleges cél a jó játék, a jó hangulat, minél több szurkoló és érdeklődő előtt. Hogy ez mire lesz elég, azt nehéz megjósolni. Szeretnénk minél problémamentesebb bajnokságban bízni, és valahol az élmezőnyben végezni, melyben természetesen benne lehet a bajnoki cím megvédése is. A Bajnokok Ligája egy specifikus feladat, egy küldetés, melyben Szlovákiából elsőként fogjuk képviselni klubunkat, egyetemünket, a Selye János Egyetemet, városunkat, Komáromot, régiónkat és nem utolsósorban egész Szlovákiát. Számunkra ez nagy megtiszteltetés, melyért keményen megdolgoztunk. Maga az a tény, hogy hét extraligás évad után Európa legrangosabb kupa sorozatában vesz részt Komárom csapata, már felér egy győzelemmel. Kevés város büszkélkedhet ezzel. Minden, ami ez felett sikerül, az hab a tortán.

A csapat teljesítőképessége változott az előző évaddal összehasonlítva?

A fő célunk a csapatépítés terén a folytonosság volt, amelyet sikerült biztosítani. Csapatunk hasonló vagy talán még magasabb minőséget fog képviselni, mint az előző évadban, már csak azért is, mert egy összeszokott, stabil, jó kapcsolatokat ápoló csapat mindig pozitív előnyökkel bír.

Milyen változások történtek a játékoskeretben?

A legnagyobb változás a blokkoló poszton történt, mivel két játékos (Mačuha és Tarabus) távozott, ezért különösen fontos, hogy hozzánk igazolt Emanuel Kohút, a szlovák röplabdalegenda, aki játéktudásával, tapasztalatával, valamint emberi nagyságával komoly erősítés. A többi játékos folytatja a munkát Komáromban. Változások történtek a szakvezetésben is. A másodedzői poszton Ferencz Dávidot Gabriel Chocholák váltja fel. Dávid klubunk talán legfontosabb feladatát kapta meg, mégpedig a legkisebbek elindítását, valamint az ifjúsági korosztály edzőségét.

Elégedett a felkészülési időszakkal?

A felkészülés jól sikerült, az erőnléti edzések mellett számos tornát és felkészülési mérkőzést abszolváltunk. Erre a kérdésre az igazi választ majd a tétre menő mérkőzések adják meg.

Az előző két idényt a koronavírus-járvány tette nehézzé, mi várható most?

A friss információk tükrében a nyári optimizmus után kissé aggódva figyeljük a fejleményeket. Sajnos az előző két évadban meg kellett tanulnunk improvizálni, a tervezhetetlenség okozta a legtöbb gondot. Valószínű az idei évad sem lesz problémamentes. Számos tapasztalat birtokában úgy érzem, hogy fel vagyunk készülve ezek megoldására.

Az élvonalbeli szerepléshez sok szigorú feltételnek kell megfelelni. Melyek a legégetőbb teendők?

A bajnokságokban való részvételek megszervezése női, férfi és ifjúsági vonalon nem kis munka. A Bajnokok Ligája megszervezése még ennél is több, annál is inkább, mivelhogy a mérkőzéseket kénytelenek vagyunk Nyitrán rendezni, mert sajnos a komáromi sportcsarnok nem felel meg a nemzetközi előírásoknak. Profi kluboknál ezt egy tapasztalt csapat szervezi, mi anyagi források hiányában kénytelenek vagyunk magunk megoldani. Kiemelném kiváló kollégáimat, segítőimet, Róbert Mihaličkát, Ferencz Dávidot, Nagy Rékát, Rudy Silviát, Szoboszlai Biankát, akikkel óriási tapasztalatot szerezvén végezzük a munka nehezét.

A nem könnyűnek ígérkező évad előtt mit üzen a röplabdarajongóknak, és a régiónk sportkedvelő közönségének?

Ezúton szeretnék meghívni mindenkit, aki kedveli a sportot, és különösképpen a röplabdázást, hogy látogasson el a hazai mérkőzéseinkre. Jó sport szurkolói háttér nélkül nem az igazi.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?