Világvége helyett gála

<p>Pozsony. Világvége nem lesz, ellenben kiderül, ki lett a 2012-es év legjobbja Szlovákiában – ezt kínálják december 21-ére a hagyományos Év sportolója gála szervezői.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Az ünnepélyes eredményhirdetést a korábbi évekhez hasonlóan a Szlovák Nemzeti Színház új épületében rendezik, s a Markíza televízió este nyolc órától élőben közvetíti.

A legjobb tíz egyéni sportoló közül természetesen nem hiányozhatnak a londoni érmesek – Zuzana Štefečeková és Danka Barteková sportlövők, Michal Martikán, valamint Peter és Pavol Hochschorner vízi szlalomozók. A vb-ezüstérmes jégkorongcsapatnak három játékosa is bekerült a top tízbe: Zdeno Chára, Miroslav Šatan és Ján Laco. Ott van a legjobbak között az idei Tour de France zöld trikósa, a három szakaszgyőzelmet arató Peter Sagan, s az ATP által az év újoncának választott teniszező, Martin Kližan. Őket az alpesi síző Veronika Velez-Zuzulová egészíti ki.

A csapatok között a világbajnoki második jégkorong-válogatott, a pozsonyi Slovan KHL-ben vitézkedő jégkorongcsapata és az olimpiai 6. helyezett kajaknégyes került a legjobb három közé.

Az ankéton idén 110 sportújságíró szavazott, s összesen 49 egyéni sportoló és 14 csapat kapott voksot. Ez lesz az ankét jubileumi, 20. évfolyama, s most először fordult elő, hogy az első három helyezett között nincs száz pont különbség.

A gálán az elmúlt két évhez hasonlóan kiosztják a Sportlegenda díjat is, s fellép Majk Spirit, Laci Strike és Dara Rollins is. „Jó programot hoztunk össze, így világvégéről szó sem lehet! Legfeljebb csak a műsor után” – viccelődött Roman Šmotlák, a szervező B&D ügynökség képviselője, aki elmondta, a KHL-ben aznap is érdekelt Zdeno Chárán és Ján Lacón kívül minden díjazott megígérte, hogy ott lesz a gálán. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?