Videoton: bajnokverés!

<p>Paulo Sousa a címvédő ellen is rotált, de bejött neki. Kovács István végre nagyot focizott az NB I-ben. Nem volt rossz meccs, igaz, nézők sem voltak.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Egy héttel ezelőtt felbolydult a magyar futball. Két, színvonalasnak mondott NB I-es meccs (Debrecen–Diósgyőr 2:0, Győr–Újpest 3:2) után sokan már a magyar bajnokság feltámadásáról álmodoztak. A forduló közel harmincezres nézőszáma (a korábbi húszezres átlaghoz képest) valóban emelkedést mutatott, bár ez még mindig csak meccsenként 3750 szurkolót jelent. Márpedig ez a nyolcvanas évek adataihoz képest édeskevés. A 12. fordulóban aztán minden visszaállt a régi kerékvágásba, a pénteki Siófok–Kecskemét találkozón kétszáz szurkoló jelent meg, a Debrecenben játszott Eger–Pápa meccsen pedig 56 nézőt számolt meg a Nemzeti Sport tudósítója. Kétszázötvenhat drukker: elfértek volna a hatos villamos egyetlen szerelvényén.

A lelátói helyzetet ítélve nem sokat javult a helyzet az ősz rangadójának számító Videoton–Debrecen mérkőzésen sem. A Vidi hiába verte meg csütörtökön a Baselt, és került kézzelfogható közelségbe számára a továbbjutás az Európa Ligában – a Sóstói Stadion üresen tátongott a rangadón. Voltak ezerötszázan vagy kétezerötszázan – talán mindegy is. Lesz mentség: esett az eső. S bár a helyzet összességében máshol sem jobb Kelet-Európában, a bajnoki rangadók másutt azért tömegeket mozgatnak meg. Csak néhány számadat az őszi szezonból: Dinamo Zagreb–Hajduk Split 11 ezer néző, CSZKA Szófia–Levszki Szófia 20 ezer néző, Steaua–CFR Kolozsvár 35 ezer néző. A lengyel bajnokságot pedig szinte félve hozzuk elő példaként, az egy héttel ezelőtti 8. fordulóban a mérkőzések átlagnézőszáma átlépte a tízezres küszöböt…

A rangadón legalább a játék jó volt, legalábbis a Videoton szempontjából. A fehérváriak szeptember másodika után nyertek ismét bajnokit, miután 3:1-re legyőzték a címvédőt. A találkozónak két kulcsfigurája volt. A Vidinél végre bizonyította tehetségét Kovács István, aki eddig főleg a bajnokikon kapott szerepet – és rendre gyengén teljesített. A Debrecen elleni meccsen két gólpasszt is adott a húszéves focista, aki a Videoton harmadik találata előtt teljesen megbolondította a debreceniek védelmét.

Tegyük hozzá, ezúttal nem volt olyan nehéz dolga. A debreceni csapat védelméből nagyon hiányzott a sérült Mészáros Norbert, akit ezúttal a csatársorból a védelem közepére rendelt Ibrahima Sidibe helyettesített. Sidibe ezen a poszton nagyon idegenül mozgott – és akkor még finoman fogalmaztunk. Anélkül, hogy elvitatnánk Kondás Elemér szakértelmét, furcsa döntést hozott. Kondás védelmében: talán más lehetősége nem is volt, a Debrecen cserepadján egyetlen védőjátékos sem maradt, mivel a bemelegítésnél a csapat jobbhátvédje, Bernáth Csaba is megsérült. Paolo Sousa viszont örülhet, a Videoton a győzelemmel feljött a tabella negyedik helyére – igaz, a hátránya továbbra is nyolc pont a Debrecennel szemben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?