Vettelé az első rajtkocka

Szuzuka |

<p>A Red Bull-lal versenyző Sebastian Vettel indulhat az élről vasárnap a Forma-1-es autós gyorsasági-világbajnokság idei 15. futamán, a Japán Nagydíjon.</p>

A szombati időmérőn a német vb-címvédő mögött csapattársa, az ausztrál Mark Webber lett a második, a brit Jenson Button (McLaren) pedig a harmadik, utóbbit azonban szabálytalan sebességváltó-csere miatt öt pozícióval hátrébb sorolták. Button "visszaesése" nyomán a japán Kobajasi Kamui (Sauber) rukkolt előre harmadiknak, a francia Romain Groisjean (Lotus) pedig negyediknek. 

A pontversenyben éllovas, kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso (Ferrari), aki a pályán a hetedik időt érte el, a harmadik sorból startolhat el a GP-n.A legrosszabbul az idény végén visszavonuló, hétszeres világbajnok német Michael Schumacher (Mercedes) járt, aki - az előző, Szingapúri Nagydíjról magával hozott büntetés miatt - végül is csak a 23. lett, így az utolsó sorból indul. A vasárnapi rajtsorrend:1. sor:Sebastian Vettel (német, Red Bull) Mark Webber (ausztrál, Red Bull) 2. sor:Kobajasi Kamui (japán, Sauber) Romain Grosjean (francia, Lotus) 3. sor:Sergio Perez (mexikói, Sauber)Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) 4. sor:Kimi Räikkönen (finn, Lotus) Jenson Button (brit, McLaren) 5. sor:Lewis Hamilton (brit, McLaren) Felipe Massa (brazil, Ferrari)6. sor:Paul di Resta (brit, Force India) Pastor Maldonado (venezuelai, Williams) 7. sor:Nico Rosberg (német, Mercedes)Daniel Ricciardo (ausztrál, Toro Rosso)8. sor:Nico Hülkenberg (német, Force India) Jean-Eric Vergne (francia, Toro Rosso)9. sor:Bruno Senna (brazil, Williams)Heikki Kovalainen (finn, Caterham)10. sor:Timo Glock (német, Marussia)Pedro de la Rosa (spanyol, HRT)11. sor:Charles Pic (francia, Marussia)Vitalij Petrov (orosz, Caterham)12. sor:Michael Schumacher (német, Mercedes) Narain Karthikeyan (indiai, HRT)  a további program:vasárnap: futam 14 ó
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?