Vettel győzött Interlagosban

A német Sebastian Vettel (Ferrari) győzelmével zárult a Forma–1-es Brazil Nagydíj. Másodikként a Mercedes versenyzője, a finn Valtteri Bottas zárt, a dobogó harma-dik fokára a Ferrari finn pilótá-ja, Kimi Räikkönen állhatott fel.

A német Sebastian Vettel (Ferrari) győzelmével zárult a Forma–1-es Brazil Nagydíj. Másodikként a Mercedes versenyzője, a finn Valtteri Bottas zárt, a dobogó harma-dik fokára a Ferrari finn pilótá-ja, Kimi Räikkönen állhatott fel. Lewis Hamilton a boksz-utcából rajtolva a negyedik pozícióban végzett.

Időmérős rohanás

A brazil hétvége időmérőjének első szakaszában nagy volt a kapkodás, hisz bármelyik pillanatban leszakadhatott volna az ég. A gyülekező fellegek előtt mindenki igyekezett minél hamarabb mért kört teljesíteni. Nagy igyekezetében Lewis Hamilton nagyot hibázott, és a gumifalba csapódott autójával. Az idény korábbi részében soha nem fordult elő, hogy egy Mercedes már a kvalifikáció első szakaszában búcsúzzon. Csapattársa, Valtteri Bottas hozta, amit a csapat elvárt tőle. A Mercedes nagy fölényben volt a szabadedzéseken, ami jócskán lecsökkent az időmérőre, hisz Bottas mindössze 38 ezred másodperccel volt gyorsabb Vettelnél, aki a második rajtkockából várhatta a futamot. A finn pilóta pályafutása harmadik rajtelsőségének örülhetett. A harmadik legjobb időt Kimi Räikkönen autózta.

A Mercedesnél több elemet is cserélni kellett, ezért Bottas csak a

bokszutcából vághatott neki a 71 körös futamnak. Ez volt az első olyan verseny, melyen két négyszeres világbajnok állt rajthoz.

Hamilton felnyomult

Vettel már a rajtnál bizonyította, mikor elment Bottas mellett, hogy a motivációjával annak ellenére sincs gond, hogy elbukta a világbajnoki címet. Az első körben több ütközés is történt: Magnussen, Vandoorne és Ricciardo közül előbbi kettő számára be is fejeződött a futam. A szezon során először nem látta meg a kockás zászlót Esteban Ocon, aki Grosjeannal ütközött. A sok törmelék miatt pályára küldték a biztonsági autót.

Bottasnak egyértelműen az volt a célja, hogy Vettel előtt végezzen, és legyen esélye megszerezni a második helyet a világbajnoki összetettben. Ezért a Mercedes kihívta őt kerékcserére, így megpróbálkoztak egy elévágással, ami majdnem össze is jött, hisz amikor Vettel is abszolválta bokszkiállását, nagyon kis különbséggel tért vissza a finn elé. Eközben a bokszutcából rajtoló Hamilton folyamatosan utasította maga mögé versenytársait, és meg sem állt a negyedik helyig. Sőt, a dobogó is csupán egy lépésre volt tőle, de a végén már komoly tapadási problémái voltak. A négyszeres világbajnok a nap versenyzője lett Brazíliában.

Massa könnyei

A Brazil Nagydíjat immár harmadik alkalommal nyerte Sebastian Vettel, aki idei ötödik, pályafutása 47. futamgyőzelmét aratta. A Ferrari német pilótájának mindenképp fontos volt ez a siker, hiszen nagy versenyben van Bottasszal a világbajnoki második helyért. A Mercedes finnje a második helyen végzett, nem sikerült kihasználnia, hogy az élről rajtolt. A dobogó harmadik fokára Kimi Räikkönen állhatott fel, aki elbírta Lewis Hamilton nyomását.

Hazai pályán elbúcsúzott közönségétől a Williams pilótája, Felipe Massa. A brazil számára mindenképp emlékezetesebb lesz ez az elköszönés, mint a tavalyi, mikor kiesett a versenyből. Massa utolsó hazai futamán pontot szerzett, a hetedik helyen intették le.

„A rajtnál kissé kipörögtek a kerekeim. Azt gondoltam, hogy elrontottam a rajtom, de Valtteri talán még később indult el, mint én. A biztonsági autós szakasz után csak nyomtam a gázt. Sikerült kezemben tartani a dolgokat, nagyon elégedett lehetek. Ez egy szoros futam volt, boldog vagyok, hogy mindkét autónk itt van a dobogón” – értékelt az eredményhirdetés után a győztes Vettel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?