Veszélyben a klubok?

Hamburg. Günther Netzer, az 1974-ben világbajnok német csapat tagja és Marco Bode, a Werder Bremen válogatott labdarúgója is úgy véli, hogy a Bundesligában túl magasak a fizetések. – Ha összehasonlítom a keresetem egy ápolónőjével, akkor elszégyellem magam – mondta Bode.

Hamburg. Günther Netzer, az 1974-ben világbajnok német csapat tagja és Marco Bode, a Werder Bremen válogatott labdarúgója is úgy véli, hogy a Bundesligában túl magasak a fizetések. – Ha összehasonlítom a keresetem egy ápolónőjével, akkor elszégyellem magam – mondta Bode. – A kórházban naponta hoznak vissza embereket a halálból, mégis én viszek haza több pénzt, pedig senkinek az életét nem mentem meg. Tisztában vagyok vele, hogy a futball jobb üzlet, mint az egészségügy, de ez akkor sincs rendben. Ugyanakkor néhány játékos azt hiszi, hogy azért, mert jól keres, ő a legfontosabb ember a világon, s minden körülötte forog. Netzer kijelentette: a folyamatosan emelkedő bérek rövid időn belül a klubok gazdasági összeomlásához vezetnek.

– Hibásan működik a mostani rendszer. A klasszisok nyugodtan keressenek kétszer annyit, mint eddig, hiszen miattuk telnek meg a stadionok, nekik köszönhetik a klubok a szponzorokat, de a középszerű, szürke futballisták ne kapjanak évente többszázezer eurót, mert nem termelik ki az árukat. Az ő magas fizetésük miatt mehetnek tönkre az egyesületek. A kiegészítő embereknek nem adnék többet, mint amennyit egy becsületesen dolgozó átlagember kap. (o, n)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?