Versenyfutás a második helyért

Pozsony. A bajnokság hétvégi fordulójának eseménye volt, hogy a sereghajtó kassaiak tíz hét után örülhettek újra a győzelemnek, minimális arányban nyertek a Dubnica ellen. Nem tud ötről hatra jutni a Petržalka, újabb vereséget szenvedett. Mivel a négy élcsapat egyaránt nyert, tartja előnyét a listavezető Žilina, a második helyért viszont nagy a versenyfutás.

Konečný (Trenčín) labdája már túljutott Bernádyn (Púchov), de a kaput is elkerülteTASR-felvétel A kassai meccsen látszott, hogy két olyan csapat játssza, amely az alsóház tagja, a nagy melegben nem sokat mutattak, keveset mozogtak. Míg a védekezés során úgy ahogy megállták a helyüket, a támadójátékban azonban csődöt mondtak. Némi változás csak a szünet után következett be, támadni kezdtek az együttesek, bár a befejezésekkel adósak maradtak. A vendéglátók enyhe mezőnyfölényben futballoztak, aktívabbak voltak ellenfelüknél, amely inkább a védekezéssel törődött. A hajrában többször is eldönthették volna a meccset a vendéglátók, de Lelkeš és Semanco gyengén helyezett lövését védte a dubnicai kapus. Az utolsó öt perc volt a legizgalmasabb, a hazaiak vezető gólja után (Zabavník szinte a kapuba passzírozta a labdát) Porázik egyenlíthetett volna, de az ötösről mellé lőtt. A rájátszás utolsó percében Mráz lerántotta a tizenhatoson belül Gegicset, de a bíró nem sípolt, s az ellentámadásból Porázik újra elszalasztotta az egyenlítési lehetőséget.

Májusi hőségben zajlott a zsolnai összecsapás, s nem is kezdődhetett volna jobban a hazaiak számára: a 10. percben a ligeti Kubala csapata tizenhatosán belül labda nélkül megrúgta Sninskýt, a bíró tizenegyest ítélt, s a vétkes játékost kiállította. A tizenegyest Mintál biztosan értékesítette. A zsolnaiak azonban nem tudták kihasználni emberelőnyüket, feleslegesen bonyolították a játékot, lassan kombináltak, s a pozsonyiak rendre közbeléptek, hárították a hazaiak kezdeményezését. Még a szurkolók füttykoncertje után sem ébredtek fel a vendéglátók, és amikor a 69. percben a cserejátékos, Rato egyenlített, hangosan bosszankodni kezdtek a szurkolók. Az egyenlítés után már-már úgy tűnt, hogy az igencsak közepes teljesítményt nyújtó listavezető nem tudja dűlőre vinni a találkozót. Egy perccel a rendes játékidő befejezése előtt Rato védelmi hiba után eldönthette volna a találkozót, de Čech kapus hárított. Már a rájátszás 4. percében jártak a csapatok, amikor Laurinc hosszú passzt küldött a ligetiek tizenhatosára, Nemec felugrott és könnyedén átemelte Lipčák kapust, aki durva hibát vétett. A játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.

Rózsahegyen a hazaiak és a Slovan is offenzív, egészpályás futballt produkált, a meccs elején a kapusok tüntek ki. A 18. percben nagy lehetőség adódott a Slovan előtt, Sedlák erős lövését Mucha csak üggyel-bajjal hárította. A gól a 28. percben született, Helbich visszapasszolta a labdát Žofčáknak, aki 18 méterről helyezett lövéssel szerzett vezetést. Nem sokkal később Kurty, majd Fabuľa növelhette volna a hazaiak előnyét, Peškovič kapus azonban a helyén volt. A szünet után is támadó futballt produkáltak a csapatok, gyakran forogtak veszélyben a kapuk. Előbb Dirnbach, majd Šafranko hibázott százszázalékos helyzetben, a másik oldalon Obžera hét méterről a kapu fölé küldte a labdát. De még nem volt vége a kihagyott helyzeteknek, Šafranko lövését Hrnčár a gólvonalról mentette, majd Špánik az üres kapuba se talált be. A rózsahegyiek nagyobb arányban is győzhettek volna.

Trencsében a hazaiak uralták a játékot az első félidőben, de mivel a helyzetek sokaságát sem tudták kihasználni, vesztesként hagyták el a pályát. Akár három góllal is vezethettek volna, hiszen Fabuš, Konečný, Hanko, Kopačka és Ančic se közelről, se távolról nem tudták a púchovi kapus, Bernady háta mögé juttatni a labdát. Aztán a vendégek sokkolták ellenfelüket, két kapura tartó lövésből két gólt szereztek, s ez annyira visszavetette a vendéglátókat, hogy csak percek múlva tértek magukhoz. Fabuš gólja felélesztette a hazai reményeket, de hiába, csak két kapufa jelezte a trencséni fölényt.

A bajnokság állása:

1. Žilina 29 18 6 5 51:27 60

2. Inter 29 13 8 8 45:31 47

3. Ružomberok 29 13 8 8 41:29 47

4. Púchov 29 12 9 8 37:28 45

5. Trenčín 29 12 8 9 39:39 44

6. Petržalka 29 10 11 8 44:34 41

7. Slovan 29 11 8 10 32:30 41

8. Dubnica 29 6 7 16 26:41 25

9. Prešov 29 6 6 17 28:54 24

10. FC Košice 29 3 11 15 23:53 20

A következő forduló párosítása: Slovan–Žilina (már május 10-én, a JOJ tévé közvetíti), Púchov–Inter, Petržalka–FC Košice, Dubnica–Tenčín, Prešov–Ružomberok.

A góllövőlista állása – 16 gólos: Marek Mintál (Žilina), 13 gólos: Ľuboš Perniš (Púchov), 12 gólos: Henrich Benčík (Petržalka), Róbert Vittek (Slovan).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?