Vérmes debreceni remények

Ma rendezik a labdarúgó UEFA Kupa 3. fordulójának visszavágóit. A Debrecen egygólos hátránnyal várja az FC Bruges elleni 19 órakor kezdődő mérkőzést. A magyar együttes háza táján nem titkolják: céljük a továbbjutás.

Halmosi (jobbról) jól játszott a múlt heti bruges-i találkozónReuters-felvételEgy nappal a sorsdöntő UEFA Kupa-mérkőzés előtt futball-lázban ég a város. Sándor Tamás, a hazai csapat középpályása elmondta, továbbjutásban reménykednek. „Már az első mérkőzés előtt is a belgák voltak a favoritok, ráadásul igaz, hogy minimális, de 1:0-ás előnnyel érkeznek Debrecenbe. De ez nem jelent semmit, hiszen két éve a Manchester is esélyesként érkezett Budapestre, ám a Zalaegerszeg elleni mérkőzést követően mégis lógó orral kellett távozniuk a sztároknak. A maximumot kell hoznunk, ami után a szurkolók is elégedettek lesznek, mert azt fogják látni, hogy mindent megtettünk a sikerért. Teljes erőbedobással fogunk játszani, mert ez a publikum megérdemli, hogy mindent megtegyünk a továbbjutásért. Nem szép búcsúra készülünk, hanem arra, hogy bejutunk a következő fordulóba” – nyilatkozta Sándor Tamás.

Tegnap délután leszállt Debrecenben az FC Bruges különgépe, amely a csapat tagjain és vezetőin kívül több mint száz szurkolót is hozott. A belga együttesben két játékos biztosan nem lép pályára, a cseh David Rozehnal és szlovák Marek Špilár is otthon maradt sérülés miatt, s bár nem teljesen egészséges Philippe Clement és Alin Stoica sem, de ők valószínűleg vállalják a játékot.„Philippe esetleges szerepeltetésével rizikót vállalok” – vélte Trond Sollied vezetőedző, aki ennek ellenére bizakodó, úgy véli, csapata képes lehet a gólszerzésre idegenben is, és ez eldöntheti a továbbjutás kérdését.

A Debrecen délután 3-tól tréningezett, Szentes Lázár ugyanazokat a játékosokat mozgatta meg, akikre már az első mérkőzésen is számíthatott. Jó hír, hogy Flavio Pim és Szekeres fejsérülése is begyógyult, így mindkét védő bevethető a visszavágón.

Debrecenben kedden derült, de hideg idő volt, a pálya talaja ennek megfelelően száraz – bár a meteorológusok mára jósolnak némi csapadékot –, így minden adott ahhoz, hogy ne a belgiumihoz hasonló körülmények fogadják a csapatokat. Mivel a vendégek az eredetileg igényelt 300 jegy több mint felét visszaküldték, így néhány szerencsés hazai szurkoló még hozzájuthatott a belépőkhöz. Az már nem számít meglepetésnek, hogy abszolút teltház: több mint 7000 drukker várja majd a találkozót.

A tervezett összeállítások – DEBRECEN: Tomic–Bernáth, Éger, Flavio Pim, Szatmári–Dombi, Habi, Sándor, Halmosi–Kiss, Bajzát. FC BRUGES: Verlinden–De Cock, Maertens, Clement, Van der Heyden–Gvozdenovic, Simons, Ceh– Mendoza, Lange, Verheyen.

Az Európai Labdarúgó Szövetség a rutinos spanyol Arturo Dauden Ibanezt jelölte játékvezetőnek a 19 órakor kezdődő összecsapáson.

A MAI MŰSOR

16.45: Genclerbirligi–Parma (olasz) (az első mérkőzésen 1:0); 17.00: Dnyepr–Marseille (0:1); 17.30: AS Roma–Gaziantepspor (0:1); 18.00: Teplice–Celtic Glasgow (0:3); 18.45: Bordeaux–Groclin Grodzisk (1:0); 19.00: Besiktas–FC Valencia (2:3); 20.10: Levszki Szófia–FC Liverpool (0:2); 20.30: Eindhoven–Perugia (0:0), Panathinaikosz–Auxerre (0:0); 20.45: Internazionale–Sochaux (2:2), Rosenborg–Benfica (0:1), Newcastle–Valerenga (1:1); 21.00: Real Mallorca–Szpartak Moszkva (3:0), 21.15: FC Barcelona–Bröndby (1:0); 21.30: Villarreal–Galatasaray (2:2). (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?