Verhető riválisok ellen kezdenek a szlovákok

Köln |

<p>Ma (16.15) az olaszok, holnap pedig (20.15) a lettek ellen játssza első mérkőzéseit a szlovák jégkorong-válogatott a német&ndash;francia közös rendezésű elit vb-n.</p>

A viszonylag gyengébb ellenfelek elleni nyitány remek lehetőséget jelent a sok tapasztalatlan játékossal felálló szlovák csapatnak az önbizalomszerzésre. Az olaszoknak újoncként a bentmaradás a céljuk, a szlovákokhoz hasonlóan övék az A csoport másik olyan gárdája, amelynek keretében nincs NHL-es hokis.

„Nem lesz egyszerű mérkőzés. Amennyiben eleget fogunk korcsolyázni, győzünk. Csapatunk ereje a kollektívában rejlik, mindannyian nagyon várjuk a debütálást”– nyilatkozta Vladimír Dravecký, a szlovák válogatott csapatkapitánya.

A két csapat legutóbb két éve találkozott egymással, akkor a szlovákok 4:1-re győztek a vb-n, és matematikailag is biztosították tagságukat az elit kategóriában. Idén inkább a negyeddöntő felé kacsingatnának Zdeno Cíger védencei, ehhez azonban vasárnap a letteket is le kellene győzniük. Az utóbbi meccseiket nézve ez nehéz feladatnak ígérkezik, a lettek 5:3-ra, 5:1-re és 3:2-re (rávezetésekkel) nyerték a legutóbbi három találkozójukat. Igaz, az összmérleg a szlovákok számára kedvező 15 győzelemmel, 3 döntetlennel és 7 vereséggel. A letteket Robert Hartley személyében kanadai edző irányítja, csapatuk a KHL-ben szereplő Dinamo Rigára épül. Egy NHL-es hokisra is támaszkodhatnak a baltiak, Zemgus Girgensons a Buffalo támadója.

„A torna kezdete nagyon fontos lesz, mert olyan ellenfeleink vannak, akiket le kell győznünk, ha tovább akarunk jutni a csoportból. Az egy nagyon jó eredmény lenne számunkra. De ne szaladjunk előre, hagyjuk magunkat meglepni” – mondta Michal Sersen, a szlovákok egyik legrutinosabb védője. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?