Vereséggel nyitottak Tomoriék

ÖSSZEÁLLÍTÁSA magyar női kézilabda-válogatott 28:27-re kikapott Horvátországtól első csoportmeccsén a szerbiai Európa-bajnokságon.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A magyar női kézilabda-válogatott 28:27-re kikapott Horvátországtól első csoportmeccsén a szerbiai Európa-bajnokságon. A magyar csapat nem érdemelt győzelmet, de az egy pont két másodperccel a találkozó vége előtt, Kiss Éva kapus szerencsétlen mozdulata miatt úszott el.

A magyarok két év után szerepelnek ismét nagy tornán, ezért mindenki kíváncsian várta a teljesítményüket. Az első félidőben még elfogadhatóan játszottak Görbiczék (a szünetben 15:14-re vezettek a horvátok), a második játékrész elején azonban volt egy kilencperces periódusuk, amikor nem lőttek gólt. A horvátok elmentek öt góllal, Böhn a 42. percben, az ellenfél 21:16-os vezetésénél kért időt.

Ezután megtáltosodtak a magyarok, Szucsánszki remekül diktálta a tempót – egy ideig. A magyar válogatott 22:21-nél átvette a vezetést, aztán azonban ismét jöttek a bosszantó hibák: kihagyott hetesek, rossz labdavezetés miatt elherdált ellentámadási lehetőség és hasonlók, amiktől a drukkerek szívrohamot szoktak kapni. Mindez két másodperccel a vége előtt tetőzött: ekkor 27:27 volt az állás, Kiss Éva védte Peraica lövését, de olyan szerencsétlenül nyúlt hozzá a felperdülő labdához, hogy a saját kapujába ütötte...

„Tudtam, hogy úgy is erős a horvát csapat, ha sok hiányzója van, de reméltük, hogy nyerhetünk – nyilatkozta a meccs után Karl Erik Böhn. – A bírók gyakran engedték, hogy a horvátok a hatoson belül is védekezzenek, így nehéz nyerni. A játékvezetői felfogás része a meccsnek. Sajnos a védelmünk sem volt jó, sok elkerülhető gólt kaptunk. Keményebben, agresszívebben kellett volna lefogni az ellenfél lövőit. Ezeken túl még szerencsénk sem volt.”

A magyarok legeredményesebb játékosa, a kilenc gólig jutó Tomori Zsuzsanna is önkritikusan nyilatkozott: „Buta hibákat követtünk el, dühösek lehetünk. Sajnálom, hogy nem volt erőnk visszavenni a vezetést. Tovább kell lépnünk, innen száz százalékot kell nyújtanunk.”

Görbicz Anita is már előre próbált nézni: „Az első félidőben nem működött a védekezésünk, ezért nem tudtunk könnyű gólokat dobni, felállt fal ellen pedig nehezebb volt a dolgunk. Nem használtuk ki a heteseket és a kiállításokat sem kellő hatékonysággal. Abból kell építkeznünk, ahogy feljöttünk a második félidőben.”

A magyar válogatott tegnap lapzárta után játszott a németekkel. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?