Vereséggel kezdték a szlovákok a vb-t

hoki

Izgalmas meccsen 3:2-re verte Szlovákiát a cseh jégkorong-válogatott a hoki-világbajnokság nyitónapján.

A szlovák válogatott keretében a szakmai stáb három helyet szabadon hagyott, azaz Andrej Kudrna, Mário Lunter és Dávid Mudrák egyelőre csak a lelátón szurkolhatott csapattársainak. Utóbbi helyett nagy eséllyel Šimon Nemec fog játszani a tornán, a fiatal szlovák védő klubja, a New Jersey ugyanis kiesett az NHL playoffjából, a klub vezetői pedig beleegyeztek játékosuk vb-szereplésébe. Nemec a hétfői, kanadaiak elleni meccsen mutatkozhat be a vb-n. Tomáš Tatar esetleges csatlakozásáról lapzártáig nem érkezett hivatalos információ.

A csehek elleni meccsen először a szlovák kapusnak kellett komoly védéseket bemutatnia, a nagymihályi Škorvánek Jordán két lövését hárította. A másik oldalon csapattársai elég gyorsan kihasználták rögtön az első emberelőnyüket, egy másik szlovák vb-újonc, Martin Chromiak kapáslövésével szerezték meg a vezetést. Az egyenlítés is gyorsan érkezett, a csehek egy kontra végén, szép keresztpasszok után, a 10. vb-jén szereplő Červenka révén alakították 1:1-re az állást.

A folytatásban is egyenlő erők küzdelme zajlott, mindkét fél veszélyezetett. A vezetést végül egy szerencsés góllal ismét a szlovákok szerezték meg, a cseh hapus, Hrubec a lepkés kesztyűjébe akarta visszahúzni a korongot a botjával, de az végül átcsúszott alatta és a kapuban kötött ki – 2:1. Kis mázli az újabb cseh egyenlítésnél is volt: emberhátrányban meglepték a szlovákokat, bátran előrementek, Flek hátulról a kapufára kotorta a korongot, ahonnan az Škorvánekre, majd a kapuba került – 2:2. A játék tempója a harmad utolsó öt percében sem esett vissza, a szlovákok részéről a Cehlárik–Hudáček duó és Čacho is gólt szerezhetett volna. Rosandič 5 perces büntetését viszont szinte azonnal kihasználta a cseh válogatott – 2:3.

Ezzel pedig egyúttal igazán lendületbe is jöttek, a második harmad első felében háromszor is a kapufa mentette meg Hrivíkéket. A fölényük a folytatásban is megmaradt, gól azonban a helyzetek ellenére (mindkét oldalon) és a Ramsay-csapat másfél perces üres kapus játéka ellenére már nem született.

Megérdemeltünk volna egy pontot, peches meccs volt számunkra – összegezte a történteket Andrej Podkonický, Craig Ramsay szövetségi kapitány asszisztense.

A szlovákok szombaton Lettország ellen lépnek jégre.

A magyar válogatott számára szombaton (15.20) kezdődik a torna, Kevin Constantine szövetségi kapitány csapata Dániával találkozik.

VB-KRÓNIKA

Szlovákia–Csehország 2:3 (2:3, 0:0, 0:0)

G.: Chromiak (5.), Rosandič (11.), ill. Červenka (7.), Sedlák (14., 19.).

Jv.: Fernandez (amerikai), Schrader (német), kiállítások 1:3, 7800 néző

SZLOVÁKIA: Škorvánek–Kňažko, Koch, Grman, Ivan, Rosandič, Jánošík, Gajdoš–Pánik, Hrivík, Kelemen–Hudáček, Sukeľ, Cehlárik–Chromiak, Tamáši, Regenda–Lantoši, Čacho, Okuliar

CSEHORSZÁG: Hrubec–Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán, Zbořil, Němeček, Knot–Kubalík, Chytil, Červenka–Smejkal, Špaček, Chlapík–Sobotka, Sedlák, Tomášek–Flek, Černoch, Beránek

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?