Vereséggel debütáltak a komáromiak

Székesfehérvár.

Székesfehérvár. Története első nemzetközi kupamérkőzésén 90:68-as vereséget szenvedett a komáromi férfi-kosárlabdacsapat a Cmoki Minszktől az Európa-kupa N csoportjának nyitómérkőzésén.

Fehérorosz ütemérzék

A komáromiak csarnoka nem felelt meg az európai szövetség követelményeinek, így az MBK Rieker Com-Therm Székesfehérváron fogadta fehérorosz ellenfelét. Az otthonosság azonban így sem hiányzott az arénából, köszönhetően a lelkes, mintegy ötszáz fős komáromi szurkolóseregnek. A kétezres csarnokban fantasztikus hangulatot teremtettek, még az időkérésekkor is sikerült túlkiabálniuk a hangfalakból dübörgő zenét. Határtalan lelkesedésük sokpontos hátránynál sem hagyott alább: amikor például 54:38-ra, azaz mínusz tizenhatra zárkóztak kedvenceik, kisebb fieszta kezdődött az általuk elfoglalt lelátón. (A történelmi hűség kedvéért: egy fehérorosz drukker biztosan volt Székesfehérváron, aki az ütemérzékkel ugyan hadilábon állt, de azért próbálta megzavarni a komáromi büntetőzőket kürtje fújogatásával.)

Óriások földjén

A szlovák bajnokcsapat játékosainak kellett is a biztatás, mert nem a legjobb napot fogták ki. Az első negyedben (18:12 oda) még tudták tartani a minszkieket – és ha csak egy picivel pontosabban céloznak, simán vezethettek is volna. A fehéroroszok ekkor még meglepő technikai hibákat is elkövettek, de így is megléptek a félidő végére 40:27-re.

Ez elsősorban a 213 centis Stutznak és a 207 centis Marasnak volt köszönhető, akik a szó szoros értelmében kimagaslottak a mezőnyből. Mellettük (és az őket időnként felváltó újabb „óriások” mellett) gyakorlatilag nem volt esélyük a komáromiaknak a lepattanók megszerzésére. A 24 pontig jutó Stutz nem véletlenül zárta hibátlan dobószázalékkal a meccset: szinte fel sem kellett ugrania a labdák kosárba pöttyintéséhez.

Amikor pedig a minszkiek előnyük tudatában megnyugodtak, távolról is elkezdtek pontosabban célozni, és komplikációk nélkül hozták a meccset 90:68-ra.

Nem volt olyan rossz

„22 ponttal kikaptunk, de nagy a különbség a kettő csapat között, amit lehetett látni a pályán. Lehet, hogy kissé furcsán hangzik, de nem játszottunk annyira rossz meccset – kezdte értékelését lapunknak Andjelko Mandics, a komáromiak vezetőedzője. – Elég rossz százalékkal dobtunk, de a fehéroroszok magassági fölénye volt a döntő, huszonvalahány pontot szereztek támadólepattanóból. Ezt nem tudtunk levédekezni, de ez nem is könnyű dolog. Erősebbek, magasabbak a minszkiek, igaz, lehettünk volna jobbak, de mint történelmi első európai kupameccs nem volt annyira rossz. A srácok küzdöttek, valaki jobban játszott, valaki kevésbé.”

Mindenképpen előbbiek közé tartozott a csupa szív Marek Kozlík, aki 13 pontjával a legeredményesebb komáromi lett. „Nagyon erős csapat volt az ellenfelünk, mi azzal jöttünk ide, hogy küzdünk a minél jobb eredményért. Nem volt kirívóan rossz a meccs részünkről. Persze nagyon sok hibát vétettünk, amit a fehéroroszok minden egyes alkalommal büntettek – mondta az Új Szónak Kozlík. – Az első félidőben kimaradtak tiszta dobásaink, amelyekkel szorosabbá tehettük volna a meccset. De nem történt tragédia, én igyekeztem élvezni az újabb európai kupameccset.”

Kozlík mellett viszont a legtöbben most debütáltak a nemzetközi porondon, s Mandics megsüvegelendő döntésének köszönhetően a 12-es keretből ezt mindenki elmondhatja magáról, még a fiatal Kürthy Igor is többet kapott néhány szimbolikus másodpercnél. Igyekezetüket pedig a szurkolók hálálták meg a meccs utáni állótapssal.

Folytatás jövő kedden ugyancsak Székesfehérváron a finn Kataja ellen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?