Sport

Vereségbe hajszolták ellenfeleiket

A legtöbb gólt dobták, a legtöbb győzelmet aratták, s a legtöbb pontot is a dunaszerdahelyiek szerezték a női I. kézilabdaliga 2018/2019-es évadjában. A csallóközi sikercsapat bajnokként ünnepelte a szlovák–cseh pontvadá-szatba, a Mol Ligába jutást. Prikler Szilvia vezetőedzőt a mezőny legjobbjának titkairól kérdeztem.
J. Mészáros Károly

2019. június 19. 17:47

Prikler Szilvia (Facebook fotó)

Tavasszal tizenegy bajnokin tizenegy győzelem. Mi van e mögött, amit a sok sikertől nem lehet látni?
Rengeteg munka, nagyon jó csapatszellem. Minden már a kemény téli felkészüléssel kezdődött, közben visszatértek korábbi sérültjeink, erősítésként Oláh Bella kapus érkezett. Kiváló körülmények között folyik a munka, kifogástalan a sportág infrastruktúrája, és sok nézőnk volt, szurkolóink idegenbe is elkísértek bennünket, ami hajtotta előre a csapatot.

Ősszel az ötödik helyen végeztek, s a tavaszi folytatás előtt ön azt hangsúlyozta, hogy mind a négy előttük végzett csapat Dunaszerdahelyre látogat, ami sugallta, hazai pályán erősek védencei, de végül idegenből is elvitték a pontokat. Megtanultak az ellenfeleknél is győzni?
Idegenbeli pontjainkat gyengébb riválisok otthonában szereztük, mindössze Naszvadon volt nehéz győzni. Annyira jól felkészült és erős volt a csapatunk, hogy engem is meglepett. Sokszor nehezebbet vártam, de játékosaim megbirkóztak a feladattal, és már az első félidőben összeroppantották ellenfelüket. Ilyenkor senki sem tudta megállítani őket. Ősszel még egy-két húzóemberen múlott a sikerünk, tavasszal már a csapatjátékunk dominált, mindig volt valaki, aki kitűnt a többiek közül. Mostanra érett be két és fél éves munkánk gyümölcse.

Mi a dunaszerdahelyi csapat legnagyobb ütőkártyája? Mivel hajszolták vereségekbe az ellenfeleket?
Gyorsasággal. Elfárasztottuk őket. Támadásban nem lehetett megállítani csapatomat, nyitott védekezésünktől pedig már a meccs első felében kikészültek riválisunk játékosai.


Elvállalták a Mol Ligát. Soha nem volt még dunaszerdahelyi női csapat a legmagasabb osztályban. Mivel akarják gazdagítani?
Már eleve jó dolog, hogy rajtunk kívül a galgóciak is beneveztek, így hat szlovákiai csapat lesz a mezőnyben, amire már régen nem volt példa. Mi magyaros kézilabdával, telt házas sportcsarnokkal lépünk a bajnokságba. És sok fiatalnak adunk játéklehetőséget, ígérhetem, nem létszámszaporítók leszünk a többiek között. Már előre elmondhatom, kiváló a közönségünk, nálunk lesz a legjobb a hangulat a bajnokikon. Már az I. ligában is fantasztikus volt, ellenfeleink is dicsérték.

A női csapat a dunaszerdahelyi női kézilabda-piramis csúcsa. Milyen a hátországa?
Nálunk nem fentről, hanem alulról épült fel a piramis. Az összes korosztályban vannak képviselőink az utánpótlásban, némelyikben több csapatot is indítunk. Három kategóriában – U10, U12 és U14 – megnyertük a nyitrai kerületi bajnokságot. Később az U14-es csapat, melyet én vezetek Juhos Katával, országos bajnok lett, a Straka Mária és Brunczvik Tünde vezette U12-es együttes pedig bronzérmes. Ificsapataink a szlovák I. ligában játszottak: az U17-es negyedikként végzett, az U19-es a középmezőnyben. A szivacskézi-fesztiválon is másodikok voltak az Újhelyi Krisztina által vezetett, tíz évnél fiatalabb lányok, akik a döntőben fiúktól kaptak ki. Tehát idén minden döntősünk érmes volt, ami azt jelenti, hogy utánpótlásunk is erős, nevelkednek a klubban a jövő ígéretei.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Rossi Gombaszögön: „Ha kijutunk az Eb-re, elkezdek magyarul tanulni!”

Meghalt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus

Keszegh: Régiónk sokadrangúként van kezelve

Több ezres leépítés a kassai U.S. Steelben

Műanyagot nyelt le a dán partoknál elpusztult viharmadarak 95 százaléka

A lakosság javaslatai alapján szervezik át a közlekedést Somorján

Legfrissebb galériák
Olvasta már?