Velez-Zuzulová újabb Vk-diadala

<p>München. Veronika Velez-Zuzulová nyerte az alpesi sízők Világkupa-sorozatának kedd esti, müncheni párhuzamos műlesiklóversenyét. A 28 éves szlovák síelő múlt szombaton, a semmeringi évzárón nyerte pályafutása első Vk-aranyát, s az új esztendő első viadalán máris hozzátette a következőt. Zuzulová a döntőben az összetett rangsort fölényesen vezető szlovén Tina Mazét győzte le.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A 30 ezer néző előtt rendezett kieséses rendszerű müncheni viadalon a legjobb tizenkettő műlesikló, továbbá az összetett Világkupa-állás alapján további négy síelő vett részt. Páronként két-két futammal döntötték el a továbbjutó kilétét.

Velez-Zuzulová első ellenfele az osztrák Carmen Thalmann volt, akit 48 századmásodperccel előzött meg. Ezután az amerikai Mikaela Shiffrin következett, nála 49 századdal bizonyult gyorsabbnak. A szlovák versenyző az elődöntőben drámai csatában 27 századdal volt jobb az osztrák Michaela Kirchgassernél. Velez-Zuzulová a döntőben mindkét futamot megnyerve, 65 századmásodperccel előzte meg a korábbi Vk-versenyeken brillírozó Tina Mazét.

„Tizenegy évig vártam az első Világkupa-győzelemre, most meg három nap alatt másodszor is sikerült elsőként célba érnem. Szinte hihetetlen. Nagyon boldog vagyok, ilyen parádés évkezdetre még álmaimban sem számítottam – nyilatkozta boldogan az eredményhirdetést követően az osztrák televíziónak Veronika Velez-Zuzulová. – A semmeringi verseny után keveset edzettem, és a szilveszteri ünnepléskor a szakmai stáb tagjaival nevetve mondtuk, hogy jó lenne, ha 2013 első napján újra nyernék. És sikerült. Bízom benne, hogy a jó formám még sokáig kitart. A schladmingi világbajnokságig még sok idő van, az utóbbi napok sikerei után sem tartom magam aranyesélyesnek a vb-n.”

A szlovák sportolónő az értékes Vk-pontok mellett 33 ezer eurós pénzjutalmat is kapott.

Timotej Zuzula, Veronika édesapja és egyben edzője mindkét győzelmet egyformán értékeli. „Nagyon nagy dolog Világkupa-versenyt nyerni. Veronika valamivel jobban örült a semmeringi diadalnak, hiszen mégiscsak ez volt számára az első Vk-győzelem. A müncheni párhuzamos verseny viszont jóval nehezebb volt, hiszen egymás után következtek az ellenfelek, nem volt idő különösebben kalkulálni – mondta Timotej Zuzula, aki nem követte részletesen lánya időeredményeit. – Mindig csak azt figyeltem, hogy továbbjutott-e, mert én futva vittem neki a frissen viaszolt síléceket. Veronika az óvatos kezdés után egyre jobban belelendült, és a fináléban simán legyőzte a Világkupa élén álló Tina Mazét.”

Veronika Velez-Zuzulová keddi sikerével az összetett Világkupában feljött a tizenkettedik helyre, míg a műsiklók mezőnyében már a második, mindössze öt ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a listavezető Maze. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?