Nikolics Nemanja klubrekordot döntött

Nikolics

Zsinórban hét vereség után győzni tudott a Fehérvár a labdarúgó NB I 25. fordulójában, Nikolics Nemanja klubrekordot döntött.

A székesfehérváriak ebben a naptári évben mindent elveszítettek, amit lehet (hét bajnokit és egy kupameccset), egy újabb vereséggel már nyakig benne lettek volna a kiesés elleni harcban. A gyirmót ellen azonban idén először a kezdőcsapatban kapott helyet Nikolics, aki 82 másodperc elteltével ezt meg is hálálta Michael Borisnak. A 34 éves támadónak ez volt a 112. gólja a Vidiben, ezzel pedig megdöntötte Szabó József klubrekordját. Sőt, fél óra múltán egy újabb találattal a 2:0-ás végeredményt is ő alakította ki.

Régóta vártam erre, soha nem titkoltam, hogy ez z egyik célom. Amkor 2020 telén visszatértem Chicagóból, ez nagyom motivált engem. Szavakkal nehéz kifejezni, amit érzek, mert emellett még három gólkirályi cím is összejött a székesfehérvári évek alatt. A város a második otthonom lett. Köszönetet kell mondanom mindenkinek, aki ehhez hozzásegített – nyilatkozta Nikolics a klubhonlapnak, majd valóban hosszú percekig sorolta az érintetteket, külön kiemelve a masszöröket és gyúrókat, ugyanis hét év alatt egyetlen meccset sem kellett kihagynia sérülés miatt.

Csapattársai és a szakmai stáb öröme is nagy volt a győzelem után, a (szintén klubtörténeti) hét vereség után már nagyon kellett a siker.

Megmutattuk, kik vagyunk, milyen a karakterünk. Sokat olvastunk az elmúlt időben, hiába mondják, hogy ilyenkor ne foglalkozzunk a sajtóval, minden eljut hozzánk. Próbáltuk bizonyítani, hogy továbbra is kemények vagyunk – mondta Boris, akinek csapata így némileg fellélegezhet, mivel hét pontra eltávolodott a kiesőzónától.

A Fehérváron kívül még a Ferencváros és a Debrecen tudott gólt szerezni a 25. forduló első öt meccsén. Másképpen fogalmazva: a 10 csapatból hét gólképtelen maradt…

A két 0:0-ból (ZTE–Puskás és Mezőkövesd–Kisvárda) utóbbi volt az emlékezetesebb, elsősorban Révész Attila klubigazgató meccs utáni szavai miatt. „Az év leggyengébb teljesítményét nyújtottuk, ha őszintén beszélnék, abból nagy felzúdulás lenne... Megköszönhetjük az MTK-nak, hogy nem lőtt gólokat, több játékos tiszteletlenül állt az ellenfélhez. De ez az én hibám is: a válogatott szünet miatt több szabadnapot kaptak a játékosok, és úgy tűnt, a mérkőzés helyett már az járt a fejükben, merre induljanak szórakozni, táskástól jöttek a meccsre, hogy minél hamarabb elindulhassanak – válaszolta a tisztségviselő a Nemzeti Sport kérdésére. Révész még a meccs napján megerősítette, távozik a klubból a nyáron. „A magyar környezet jelenleg nem teszi lehetővé a fejlődést, úgy érzem, hogy a következő évben nem lesz meg a megfelelő versenyegyenlőség – fogalmzatott sejtelmesen Révész.

A Paksnak a legutóbb megszakadt a nagy sorozata Felcsúton, 48 meccs után maradt gólképtelen, s a „biztonság kedvéértezt a DVSC ellen (0:1) is megismételték Ádám Martinék.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?