Végre hazai győzelem!

Érsekújvár. Az őszi idényben nem sok babér termett az érsekújváriaknak a III. Liga nyugati csoportjában. A Nyitra-parti gárda a pontvadászat első harmadában ráadásul egyszer sem győzött a Ganczner László-stadionban.

A hazaiak a regionális kupában elért sikerük után optimizmussal várták a pontvadászat folytatását. Nekik lett igazuk, szombaton megtört a jég. Az FKM nagy küzdelemben legyőzte a Jaslovské Bohunice csapatát, sikerének köszönhetően ráadásul elkerült a sereghajtó pozíciójából. Erőteljesebben kezdtek a vendéglátók. A 6. percben Hamar tört be a vendégek 16-osába, Mlynárhoz továbbított, aki azonban a kapu fölé durrantott. A folytatásban Mlynár ollózása is célt tévesztett, majd Mach cselsorozata végén az oldalvonalon túlra került a labdával. Feléledtek a vendégek, enyhe mezőnyfölényüket csupán szögletrúgásokra váltották. A sokat hibázó játékvezető a 34. percben kiállította Bangót, a vendégcsapat labdarúgóját, ám a hazaiak rohamaira számító újvári futballrajongóknak csalódniuk kellett. Az FKM röviddel az első félidő befejezése előtt vezetést szerezhetett volna, Mlynár lövését azonban Gebauer, a J. Bohunice hálóőre szögletre tenyerelte. Térfélcsere után az emberhátrányban futballozó vendégcsapat percei következtek. Suchoň faképnél hagyta az újvári védőket, Gajarskýhoz passzolt, aki azonban közelről elpuskázta a ziccert. Pár perccel később Suchoň mondot csődöt góllal kecsegtető helyzetben. Rybánsky, az FKM kapusa egy ízben rosszul sikerült kirúgással borzolta a nézők kedélyeit. Fokozatosan alábbhagyott a vendégek lendülete, a Targoš-legénység fokozatosan fölénybe került. Gebauer előbb Hamar lövésénél, majd Trnka szabadrúgásánál jeleskedett. A 68. percben esett a párharc egyetlen, a házigazdák számára rendkívül fontos három pontot jelentő találata. Holka egy kapu előtti kavarodásból húzott hasznot, három lépésről a hálóba paszírozta a labdát. A vendégek ugyan szabálytalanságot láttak a gólt megelőző tömegjelenetnél, a bíró azonban hajthatatlan maradt, a kezdőkörre mutatott. A meccs végéig az eredmény már nem változott. Fellélegezhettek az érsekújvári klubvezetők és labdarúgók. Ugyancsak nagy kő esett le a menet közben menesztett Mokráš edzőt felváltó Miloš Targoš is, aki új állomáshelyén először örülhetett győzelemnek. Védencei ugyan sikerrel vették a legutóbbi akadályt, a jó játékkal azonban még adósak maradtak legkitartóbb szurkolóiknak. NOVÉ ZÁMKY – JASLOVSKÉ BOHUNICE 1:0 (0:0). Góllövő: 68. Holka. Sárga lap: Mančík, ill. Čavojský, Mišovič. Piros lap: Bango (J. Bohunice). Játékvezető: Jambor, 200 néző. N. ZÁMKY: Rybánsky– Orosi, Döme, Mančík, Hamar, Hlavačka (86. Horňáček), Holka, Mach (65. Sebestyéni), R. Sepeši, Mlynár (59. Spišský), Trnka.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?