Végleges a pontlevonás – elutasították a DAC fellebbezését

<p>Elutasította a DAC fellebbezését a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) fellebbviteli bizottsága, így véglegesnek látszik, hogy a bundaügybe keveredett egykori DAC-játékosok miatt a csapat összpontszámából a bajnokság végén hatot levonnak.&nbsp;Ugyanis a mostani döntés megfellebbezhetetlen a szövetségen belül.</p>

A SFZ fellebbviteli bizottsága múlt pénteken ülésezett, az öt tagból Milan Ľalík, Ján Svák, Rastislav Urbáni és Ladislav Polka volt jelen, Stanislav Mihálech pedig igazoltan hiányzott. A tanácskozáson megvitatták a DAC fellebbezését, amelyet a klub a fegyelmi bizottság 536. számú határozata ellen nyújtott be. A klubot azért büntették hat pont levonásával, mert a csapat korábbi futballistái, Ivan Hodúr, Michal Dian, Tomáš Huber és Marek Božoň befolyásolták az együttes négy őszi tétmérkőzését. A testület elutasította a dunaszerdahelyi egyesület fellebbezését. A bizottság Ján Svák professzort bízta meg, hogy április 23-ig dolgozza ki a testület idei hetedik határozatának hivatalos indoklását – olvasható a szövetség hivatalos honlapján.

„Természetesen rendszeresen követjük a SFZ honlapját, mi is onnan tudtuk meg a fellebbviteli bizottság döntését, amely hivatalosnak számít – mondta lapunknak Végh Tibor, a DAC elnöke. – Jelenleg azt vizsgáljuk, hogy egyáltalán tehetünk-e még valamilyen lépéseket, vagy a bizottság döntésével szemben már nincs apelláta. Van még időnk, mert a testület írásbeli határozatát várhatóan csak a hónap végén kapjuk meg.”

Kíváncsiak voltunk a szövetség álláspontjára is. „A fellebbviteli bizottság határozata végleges és jogerős, ami ellen nem lehet fellebbezni. A testületnek a hivatalos indoklást április 23-ig kell kidolgoznia, utána értesítjük a klubot és hozzuk nyilvánosságra a döntést.” – szögezte le az Új Szónak Juraj Čurný, a Szlovák Labdarúgó-szövetség szóvivője.

A DAC elvileg a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) is fordulhat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?