Véget ért a dunaszerdahelyiek nyeretlenségi sorozata

<p>Dunaszerdahely. A nyitraiak elleni hatpontos párharcon megszerezte idénybeli első győzelmét, és sikerének köszönhetően elrugaszkodott a sereghajtó pozíciójából a DAC.</p>

ÁGH ISTVÁN

A nyeretlenek összecsapásán pályára vonuló csapatokat a nézőtéren zajló intermezzó fogadta. Történt ugyanis, hogy a nyitrai szurkolók nem a vendégszektorban foglalták el a helyüket, s hangszálaik bemelegítése közben megmérkőztek a hazaiakkal. Rendőri segédlettel végül is a vendégszektorba terelték őket, de ott sem fértek a bőrükbe. Mintegy húszpercnyi játék (és randalírozás) után kivezették őket a stadionból, és hazaindultak. Ez volt a vendégek első kudarca, melyet csak tetézett a pályán elszenvedett vereségük.

A vendéglátók csapatából hiányzott az öt rebellis, Velický, Fodrek, Obžera, Fišan és Dian. Rajtuk kívül Mesimovic sem állhatott csatasorba. A bosnyák vendégjátékos azonban sérülés miatt maradt ki a csapatból. Helyére Szarka került, aki nagy kedvvel játszott, s három pontot érő találattal hálálta meg a bizalmat.

Már az első percek produkciója is igazolta, hogy a két együttes nem véletlenül kullog a végeken. Sok volt a pontatlanság, hiányzott a dinamika. A sárga-kékek elszántabbnak tűntek, az eddiginél nagyobb igyekezettel kerültek mezőnyfölénybe. Ujlaky és Antunovics sok labdát szerzett a középpályán, Hodúr pedig jól szervezte a játékot. A csatársorban Szarka próbálkozásai okoztak gondot az ellenfél védelmének. A 16. percben Ujlaky húzott el a labdával a jobb oldalon, de lövését a vendégkapus üggyel-bajjal hárította. Négy perccel később Szarka lerázta védőjét, élesen kapu elé belőtt labdájára Matúš egy ütemmel később érkezett. A nevezett a 34. percben Ujlaky beadásánál is késlekedett. A nyitraiak hitehagyott játékát komor arccal figyelte a héten menesztett Ladislav Šimčo edző kiszemelt utódja, Michal Hipp.

Fordulás után néhány percig úgy tűnt, hogy feléledtek a nyitraiak. Aktivitásukra azonban csakhamar góllal válaszoltak a vendéglátók. Az 51. percben Szarka vette célba a nyitraiak kapuját, lökete azonban az egyik vendégvédőről a kapu mellé vágódott. „Minek lőtte el a labdát, inkább passzolnia kellett volna a jobb helyzetben lévő társhoz?!” – méltatlankodott az egyik hazai törzsszurkoló. Gašparík bal oldalról beívelt szögletrúgása után a labda Szarka elé pattant, aki a jobb felső sarokba fejelt. „Azért, hogy Ákos jobb helyzetből már gólt szerezhessen” – vette védelmébe a pár másodperccel azelőtt szapult Szarkát egy másik drukker.

Ezután kitámadtak a nyitraiak, akik azonban nem tudtak gólhelyzetbe kerülni. A csallóköziek ellentámadásai jóval veszélyesebbek voltak. A 78. percben Ben Nasra lövése centiméterekkel kerülte el a jobb felső sarkot. A csereként beállt Huber a 89. percben egyedül tört kapura, de a háló helyett Chudýt, a nyitraiak kapusát találta telibe. Megérdemelten gyűjtötték be a három pontot a dunaszerdahelyiek.

„A héten sokat cikkeztek a klubban uralkodó állapotokról. Ráadásul néhány társam odébbált. Mi, akik maradtunk, nem csak a DAC-ért küzdöttünk. Profi futballisták vagyunk, elsősorban a jó hírnevünk a tét. A hétközi kupasiker is azt jelezte, hogy javult a formánk, erőnlétünk. Egyben elillanni látszó önbizamunk is visszatért. Nekem jobban megfelel a heti két tétmérkőzés. Győztünk, de a tartós javulás felé vezető úton még sok munka vár ránk” – nyilatkoza a párharcot követően a DAC újdonsült csapatkapitánya, Michal Gašparík. Melléfogtak azok, akik a sárga-kékek vezetőedzőjének lemondására vagy elmozdítására voksoltak. „Nehéz hét van mögöttünk. Ma védenceimből sugárzott a győzni akarás. Sokat futottak, derekasan küzdöttek. Erre lehet építeni. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, de nem értékeljük túl a sikert. A válogatott selejtezői miatt elrendelt szünetben tovább javítjuk a játékosok erőnlétét, csiszoljuk az összjátékot” – fogalmazott a győztes csata után Radványi Miklós. A szurkolók hazafelé tartva viszont azt vitatták, a harmatgyenge nyitraiak elleni sikernek egyáltalán van-e valamilyen értéke.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?