VB-MOZAIK

BECKENBAUER-VÉLEMÉNY
Franz Beckenbauer szerint jól dolgoznak a japán és a dél-koreai szervezők a történelem első közös rendezésű labdarúgó-világbajnokságán.

BECKENBAUER-VÉLEMÉNY

Franz Beckenbauer szerint jól dolgoznak a japán és a dél-koreai szervezők a történelem első közös rendezésű labdarúgó-világbajnokságán. „Néhány hiba van csupán, de ezekért nem a házigazdák a felelősök” – jegyezte meg a négy év múlva sorra kerülő vb szervezőbizottságának elnöke, aki most valamennyi helyszínt tüzetesen tanulmányoz. „Úgy érzem, lesz a vb-nek néhány olyan emlékezetes pillanata, amelyeket mi önálló rendezőként nem tudunk megismételni” – ismerte el a futballistaként (1974) és szövetségi kapitányként (1990) is vb-győztes „Császár”.

BOKSZBAJNOK FOTÓRIPORTER

Az elmúlt negyven évben minden fontos sporteseményen jelen volt Bésir Manubi tunéziai fotóriporter. A 72 éves férfi sombreróban és jelvényekkel tetőtől-talpig teleaggatva járja a világot. Eddig tíz olimpián és kilenc labdarúgó-világbajnokságon készített képeket. „Elégedett vagyok az életemmel. Némi kitartással bizonyára kiváló sportember vált volna belőlem, de én inkább a fotózás mellett döntöttem” – mondta Manubi, aki 1958-ban pehelysúlyú bokszbajnok volt hazájában.

FOKOZOTT IDEGESSÉG

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szerint az eredményezte a világbajnoki csúcsnak számító 16 sárga és két piros lapot a keddi Németország–Kamerun mérkőzésen, hogy a játékosokhoz hasonlóan a bíró is ideges volt. „A vb előtt is, majd a csoportküzdelmek utolsó fordulóját megelőzően is minden játékvezető utasítást kapott, hogy a lehető legszigorúbban lépjen fel a sportszerűtlenségek ellen. Nem tisztem kommentálni a bíró ténykedését, de Antonio Lopez Nieto ennek szellemében járt el” – hangsúlyozta Keith Cooper, a FIFA kommunikációs igazgatója. A vb-n eddig 158 sárga lapot osztottak ki, ami mérkőzésenként 4,4-es átlagnak felel. Ez a mutató 1998-ban kereken négy, 1994-ben pedig 4,5 volt.

ĺREK LETARTÓZTATÁSA

Jegy nélkül akart bejutni két 25 éves ír szurkoló kedvenceik Szaúd-Arábia elleni keddi világbajnoki mér-kőzésére. Ruaidhri Geraghty és Richard S. McGrath átmászott a jokohamai stadion 2 és fél méter magas kerítésén, de a biztonságiak lefülelték őket. Előbbi testvére, Brian Geraghty rövid időre szintén a fogdában kötött ki, mert a vasárnapi Japán–Oroszország összecsapásra szóló belépővel kívánta megtekinteni a találkozót, és az ellenőrzésnél kiderült, hogy az útlevele sincs nála. Később a szállodájának segítségével tisztázta magát. A mérkőzést közben az írek nyerték 3:0-ra, és bejutottak a nyolcaddöntőbe.

NEM GYEREKEK KÉSZĺTETTÉK

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség illetékesei szerint aljas rágalom, hogy éhbérért foglalkoztatott, indiai és pakisztáni gyerekek készítették a világbajnokság hivatalos labdáit. „Ez egyszerűen hazugság – mondta Keith Cooper, a FIFA kommunikációs igazgatója. – Valamennyi labda ellenőrzött sportszergyártó üzemekben készült Marokkóban és Németországban.” Cooper ugyanakkor nem tartja kizártnak, hogy az említett két ázsiai országból kikerülhettek a hivataloshoz hasonló hamis labdák: „Ezt mi nem tudjuk ellenőrizni. A FIFA ugyanakkor az egyetlen sportszervezet, amely nyíltan támogatja a tiltott gyermekmunka elleni küzdelmet.”

ÚGY, MINT DÁNIA

A címvédő Franciaországot kedden 2:0-ás győzelemmel búcsúztató, csoportelsőként világbajnoki nyolcaddöntős dánok példáját szeretné követni a Japánnal társrendező Koreai Köztársaság labdarúgó-válogatottja. A jelenleg négypontos házigazdák pénteken a hárompontos Portugáliával találkoznak sorsdöntő csoportmérkőzésen. „Úgy kell játszanunk, ahogy Dánia tette a franciák ellen – mondta Guus Hiddink szövetségi kapitány. – Tisztelték a címvédőt, de félelem nélkül, bátran küzdöttek. Megmutatták, hogy minden csapatnak van sebezhető pontja.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?