Vb-2022 – Luis Enrique még nem mondott le, az arab világ Marokkót ünnepli

marokko

Luis Enrique szövetségi kapitány tisztában van vele, hogy a spanyol válogatott csalódást okozott a katari foci-vb-n, de egyelőre nem mondott le posztjáról.

Kedden délután a világbajnokság egyik legalacsonyabb színvonalú játékát hozta a Marokkó–Spanyolország mérkőzés. A gyakorlatilag százhúsz percen át tartó meddő spanyol mezőnyfölény mellett nagyon kevés helyzetet láthattak a nézők, azokat is szinte kivétel nélkül a hosszabbításban. A büntetőbárbajt az észak-afrikaiak bírták jobban idegekkel, az első három spanyol rúgó egyaránt kihagyta a tizenegyesét.

„Domináltunk, de szerettünk volna több helyzetet kidolgozni. Nehéz dolgunk volt, 11 helyzetből csak egyszer találtuk el a kaput. Vállalom a felelősséget, én jelöltem ki a büntetőt rúgó játékosokatˮ – mondta a csalódást keltő kiesés után Luis Enrique szövetségi kapitány. A tréner a jövőjével kapcsolatban nem tudott konkrétumot mondani. „Még nincs itt az ideje, hogy erről beszéljünk. Hamarosan lejár a szerződésem, de jól érzem magam a csapatnál és élvezem a szövetség bizalmát. Azt azonban át kell gondolnom, hogy mi a legjobb a válogatottnak.ˮ

A spanyol Marca napilap élesen kritizálta az edzőt. „Spanyolország ráfázott arra, hogy nem volt olyan vezére a csapatban, aki a megfelelő pillanatban vállalta volna a felelősségetˮ – írták, utalva arra, hogy meglepetésre David de Gea, Sergio Ramos és Thiago Alcantara sem kapott meghívót a vb-keretbe.

Walid Regragui együttese a mérkőzés legnagyobb részében saját térfelére szorult, de a marokkói szövetségi kapitány szerint nem csak a védekezés volt a szándékuk. „Ki akartak minket fárasztani, de mi a tizenegyesekre hajtottunk, megvoltak a helyzeteink.ˮ

Marokkó sikerét az egész arab világ megünnepelte, beszámolók szerint Iraktól Casablancáig éltették Zijeséket az utcákon, akik első arab csapatként jutottak el a vb-negyeddöntőig. Az ünneplés Hollandiában nem volt zökkenőmentes, ahol Marokkó győzelme után 57 embert tartóztattak le utcai rendbontás miatt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?