Vb-2014 – Scolari: Neymar kritikája a spanyol stratégia része

Rio de Janeiro |

<p>Luiz Felipe Scolari, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli: a világbajnokság közelsége magyarázza, hogy a spanyol sajtóban gyakran kritizálják Neymart.</p>

"Neymar esete nagyon egyszerű, csak azok nem látják, hogy mi történik, akik behunyják a szemüket" - idézte a Globo internetes kiadása a trénert, aki a portugál nyelvről tartott lisszaboni konferencián érintette ezt a témát.

    "Neymart azért kritizálja nagyon gyakran a spanyol sajtó, mert a világbajnokságra tekintve érdeke fűződik ehhez. Nevezetesen ahhoz, hogy ne nagyon emelje ki" - utalt arra, hogy a spanyolok számára nem lenne szerencsés dicsérni a fiatal brazil támadót, s ezzel egyben az önbizalmát növelni.

    "Tudjuk, hogy jó játékos, egy bajnok. Meghatározó volt a szerepe a Real Madrid, az Espanyol és a legutóbbi meccsen, az Atlético ellen is. Kimozdítja csapatát az állójátékból. Ha úgy tekintünk rá, mint a világ legjobb labdarúgójára, akkor ezt a minősítést megérdemli, mert nagyon jól futballozik" - tette hozzá.

    A spanyol sajtó azt hozta fel az utóbbi időben többször is Neymarral szemben, hogy vitatott tizenegyeseket hoz össze, miközben az első barcelonai évében a góltermelése csak "korrektnek" nevezhető.

    A brazil válogatottat 2002-ben világbajnoki címig vezető 65 éves Scolari beszélt arról is, hogy a fejében már gyakorlatilag összeállt 23 fős világbajnoki kerete, melyet május 7-én hoz nyilvánosságra.

    "A lista 95 százalékosan készen áll. Európai utazásomnak pszichológiai okai vannak. Párizsban és Londonban találkoztam játékosokkal, most pedig Münchenbe megyek. Vasárnap Londonban ebédeltem, ahol a bizalmamról biztosítottam néhány futballistát. Igyekszem megnyugtatni azokat, akikre számítok, hogy a klubjukban a legjobb teljesítményt tudják nyújtani, mert a klub fizeti őket" - tette hozzá.

    A szövetségi kapitány említést tett arról, hogy volt, aki azt gondolta, ő nem fog játszani a válogatottban.

    "Megmondtam neki, hogy megnyugodhat, mert eddig sokat tett a Selecaóért, és kap majd meghívót." - tette hozzá.

    Kijelentésével a Chelsea-ben futballozó David Luizra és/vagy Paulinhóra, a Tottenham Hotspur játékosára utalhatott.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?