Vb-2010 - Németország elégedett a sorsolással

Berlin |

<p>Németország elégedett lehet: ha nem is a legkönnyebb, de könnyű csoportba került - írták a szombati német újságok a 2010-es labdarugó világbajnokság előző napi sorsolásával kapcsolatban.</p>

Németország Ausztráliával, Ghánával és Szerbiával került össze, mégpedig a selejtezők D csoportjában.
    A lapok, a válogatott vezetői és maguk a játékosok is egyetértettek abban, hogy - amint fogalmaztak - megoldható feladatról van szó. Világbajnoki álmokat azonban egyelőre alig szövögettek, Michael Ballack kapitány szerint ahhoz a csapatnak még sokat kell javulnia.
    A legutóbbi világbajnokságokon a németek szinte mindig töretlenül meneteltek előre. 2006-ban Németország nemcsak a vébé házigazdája volt, hanem egyben a harmadik helyen is végzett, amit az országban ma is úgy emlegetnek, mint egyfajta nyári mesét. Ezt a mesét a németek jövőre Dél-Afrikában is szívesen megismételnék.
    Szakértők szerint a csoportbeli ellenfelek ugyan nem lebecsülhetők, de egyáltalán nem jelentenek leküzdhetetlen akadályt. A három rivális közül Ausztráliát tekintik a leggyengébbnek, míg Ghánával és Szerbiával kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Az afrikaiakról az az általános vélemény, hogy a fekete kontinens egyik legjobb csapatának számítanak, Szerbia pedig egyfajta sötét ló, teljeséggel kiszámíthatatlan, az elmúlt időszakban ugyanakkor sokat javult. Német megítélés szerint a szerbek játéka hasonlít a horvátokéhoz, és nem szabad megfeledkezni arról, hogy a 2008-as Európa-bajnokságon Németország válogatottja a horvátoktól vereséget szenvedett.
    Mindenesetre Joachim Löw, a válogatott szövetségi kapitánya annak örül, hogy a sorsolással immár minden konkréttá vált.     "Most már legalább tervezhetünk" - fogalmazott a tréner. Azzal kapcsolatban azonban nem bocsátkozott találgatásokba, hogy továbbjutás esetén ki lenne a legszívesebben vett ellenfél.
    "Ha világbajnokok akarunk lenni, úgyis mindenkit le kell győznünk" - fogalmazott Löw.
    Német szakértők szerint egyébként két igazán nehéz csoport alakult ki a sorsolás nyomán. Az A csoportban a házigazda Dél-afrikai Köztársaság - Mexikó, Uruguay és Franciaország társaságában - szinte megoldhatatlan feladat elé került, a legnehezebb csoport azonban a G betűjelű, amelybe Brazíliát, Portugáliát, Elefántcsontpartot és Észak-Koreát sorsolták.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?