Vb-2010 - H csoport: akár hat ponttal is ki lehet esni

Bloemfontein/Potchefstroom |

<p>Amíg van olyan négyes, amelyből akár három ponttal is nyolcaddöntőbe lehet jutni a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, addig a H csoportban akár az is előfordulhat, hogy a hat pont is kevés lesz a túléléshez.</p>

Ez akkor következhet be, ha pénteken az Európa-bajnok spanyolok legyőzik az eddig hibátlan chileieket, míg Svájc felülmúlja a nullapontos Hondurast. A legkedvezőbb helyzetben a dél-amerikai gárda van, számára ugyanis a döntetlen is megfelelő eredmény a 16 közé jutáshoz. A spanyoloknak sincs okuk az aggodalomra, mivel sorsuk saját kezükben van, sikerükkel biztosan jobb gólkülönbségük lesz Chilénél, így a győzelmük mindenképpen nyolcaddöntős szereplést érne.
"Tisztában vagyunk azzal, hogy mit kell tennünk. Magabiztosak vagyunk, mert semmi más dolgunk nincs, mint nyerni. Minden, ami eddig történt, az most már lényegtelen" - mondta Andrés Iniesta, a spanyolok játékosa.
A dél-amerikai gárdának komoly problémát okozhat, hogy két kulcsjátékosa is eltiltott: a középpályás Carlos Carmona és a játékmester Matias Fernandez egyaránt két sárga lapja miatt nem játszhat. Előbbit vélhetően Rodrigo Millar, utóbbit Jorge Valdivia helyettesíti majd. Ennek ellenére a chilei futballisták azt ígérik, hogy nem döntetlenre fognak játszani.
"Sosem változtatjuk meg a játékstílusunkat. Ugyanúgy futballozunk a barátságos meccseken, az edzéseken, mint a világbajnoki találkozókon. Az edzőnk soha nem mondta, hogy védjük a döntetlent, mert az soha nem működik" - mondta Waldo Ponce, az együttes védője.
A másik találkozón elsősorban Svájcnak van veszíteni valója. Az európai alakulat akkor juthat tovább, ha több pontot szerez pénteken Spanyolországnál, vagy saját maguk és a spanyolok sikere együttesen legalább háromgólos lesz. Ez azt jelenti, hogy kétgólos győzelmük esetén mindenképpen 16 közé jutnak. Matematikailag Honduras is továbbléphet, ehhez azonban nekik és a chileieknek együttesen legalább öt góllal kellene nyerniük. Inkább az lehet a közép-amerikai gárda reális célja, hogy elkerülje az Algériához hasonló, azaz szerzett gól nélküli búcsút, esetleg megszerezze első pontját a vb-k történetében, ugyanis 1982-es részvételekor három vereséggel esett ki.
"Tudjuk, hogy két góllal kell nyernünk, így csak ez lehet az elfogadható eredmény számunkra, mert nem akarjuk a másik meccs eredményét figyelni" - jelentette ki Ottmar Hitzfeld, a svájciak szövetségi kapitánya, aki hozzátette, a vb-n ez lesz az első meccs, amelyen szerinte csapatának az esélyesség terhével is meg kell küzdenie.
A német szakvezető a soron következő találkozót egy Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágójához hasonlította. Úgy véli, annak megfelelően "rendkívül intenzív" 90 percet láthatnak majd a szurkolók.
Hitzfeld a Chile ellen kiállított Valon Behramira eltiltás miatt nem számíthat, helyette valószínűleg Tranquillo Barnettát küldi majd pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?