Varga Roland kimaradt

Budapest.

Budapest. 26 tagúra szűkítette keretét Bernd Storck, a Norvégia elleni, jövő heti Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A német edző múlt héten szerdán hozta nyilvánosságra bő keretét – melyből az eddig a kezdőcsapatban is stabil tagnak számító Tőzsér Dániel kimaradt –, s a mostani szűkítésnél Dibusz Dénes, Nagy Gergely, Botka Endre, Korhut Mihály, Márkvárt Dávid, Kalmár Zsolt, Bódi Ádám, Gyurcsó Ádám, Varga Roland, Sallai Roland, valamint a pótlólag behívott Banai Dávid maradt ki. Nikolics Nemanja a napokban megfázással küszködött, ezért nem lépett pályára a Legia Warszawa csütörtöki Európa Liga-mérkőzésén, de csapata hétvégi bajnokiján várhatóan már ott lehet a csatár, így Storck is számíthat rá a jövő héten.

A legnagyobb meglepetés, hogy a székesfehérvári Kleinheisler László, aki eddig még egyetlen bajnokin sem játszott a szezonban, bekerült a keretbe, ugyanakkor Varga Roland, a Ferencváros jó formában levő szélsője nem. A felcsúti Pekár László első alkalommal kap helyet az A-válogatott szűk keretében.

A bő keret itthon játszó tagjai a hét elején kezdték meg közös felkészülésüket Telkiben, később csatlakozott hozzájuk a Kínából hazatérő Elek Ákos és az Egyesült Államokból érkező Németh Krisztián. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a heti edzésmunkát péntek délelőtti gyakorlás zárta, amelyen az A válogatott az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U21-es együttessel játszott.

Az Eb-pótselejtező első felvonására november 12-én Norvégiában kerül sor, a visszavágót három nappal később rendezik a Ferencváros stadionjában.

A magyar válogatott szűkített kerete – kapusok: Király Gábor (Haladás), Bogdán Ádám (Liverpool), Megyeri Balázs (Getafe).

Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Juhász Roland, Lang Ádám (mindketten Videoton), Vanczák Vilmos (Sion), Kádár Tamás (Lech Poznan), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Leandro (Ferencváros), Bosnjak Predrag (Haladás).

Középpályások: Pintér Ádám, Nagy Ádám, Gera Zoltán (mind Ferencváros), Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Kleinheisler László, Kovács István (mindketten Videoton).

Támadók: Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Stieber Zoltán (Hamburg), Böde Dániel (Ferencváros), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Szalai Ádám (Hoffenheim), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Németh Krisztián (Kansas City), Pekár László (Puskás Akadémia). (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?