Váratlanul előkelő végállomás

Második idényében is hatodik helyen zárt a komáromi VC a női röplabda Extraligában. Ez a hatodik hely azonban sokkal többet ér, mint a tavalyi.

Második idényében is hatodik helyen zárt a komáromi VC a női röplabda Extraligában. Ez a hatodik hely azonban sokkal többet ér, mint a tavalyi. Amíg a Hilda Mazúrová és Kiss Tibor irányította együttes újoncként és csupa tapasztalt játékossal kezdte és fejezte be a 2001/2002-es bajnokságot, a nemrégen zárult pontvadászatban már rendre fiatalokkal és egyre több komáromi röplabdázóval lépett pályára. „Sokáig tartott, míg összekovácsolódott a társaság, valójában csak a rájátszásban találtak magukra a lányok – jegyzi meg Kiss Tibor, aki társedzőként tevékenykedik a neves Hilda Mazúrová mellett a kispadon. – A bajnokság előtt csak a hetedik hely megszerzését tűztük ki célul, így a legjobb hatba kerülés már eleve sikernek számított, nem számoltunk vele. Már hét játékosunk komáromi, ők játszottak az ötödik helyért vívott párharcban is, s úgy érzem, beváltak.”

Nagyon nagy vonzerő a csapat számára Mazúrová egyénisége. Rengeteg a tapasztalata, felnéznek rá védencei. „Köztünk is remek az összmunka. Ő vezeti a csapatot, de nekem is van mindenbe beleszólásom, úgy mondanám, összehangolt lépéseket végez” – árul el néhány műhelytitkot a társedző.

Legtöbbször a Baďuríková, Smékalová, Lehotská, Rennerová, Štekláčová, Paulínyová alaphatos kezdett, de a rájátszásban már fokozatosan a komáromiak (Rakoncás Mónika, Kokyová, Pilná, Kiss Marianna és Annamária, Valachová, Šebová) is szóhoz jutottak. Valachová olyannyira bevált a csapatban, hogy meghívást kapott a junior válogatottba is. Kiss Péter menedzser néhány adalékkal gazdagítja az idényértékelést: „A fiatalítás jegyében eltelt bajnokság után váratlanul előkelő végállomásra érkeztünk. Tavaly még a mezőny legidősebb átlagéletkorú csapata voltunk, idén a Senica után a legfiatalabb együttesként szerepeltünk. A rájátszás lelket öntött a lányokba, a tétmérkőzésekre megedződtek, s ez az eredményességükön is meglátszott. Le a kalappal előttük.”

Ilyen erőteljes fiatalítás után aligha maradhat el a holnapok megemlítése: „A jövőben szeretnénk minél több komáromit beépíteni a csapatba, s mellettük legalább négy-hat máshonnan járó játékost szerezni 15 fős keretünkbe. Annak is véget akarunk vetni, hogy két helyen, azaz nálunk és Pozsonyban folynak az edzések, ami unikumnak számít. A hozzánk járó röpiseknek is legalább hetente három napot Komáromban kell majd gyakorolniuk” – vetíti előre a következő idény várható változásait Kiss Tibor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?