Van Gaal: fantasztikus tornán vagyunk túl

Sao Paulo |

<p>Dicsérte csapatát Louis van Gaal holland szövetségi kapitány, miután a válogatott 0-0-s végeredményt követően büntetőkkel kikapott az argentinoktól a brazíliai labdarúgó-világbajnokság második, szerdai elődöntőjében.</p>

A gyakorlatilag gólhelyzet nélküli mérkőzésről szólva a szakvezető közölte: "Nem sok helyzetet alakítottunk ki a korábbi meccseinkhez képest, ez sokat elárul az ellenfél teljesítményéről. Hiába volt pályán Robben, Van Persie és Sneijder, illetve Messi, Lavezzi és Higuain, alig volt kapura lövés, ami jelzi a taktika színvonalát. Szomorú, hogy szerintem éppen a büntetőt rontó Vlaar volt a mezőny legjobbja."

Az ősztől a Manchester United kispadján ülő tréner kifejtette, ezzel együtt fantasztikus tornán vannak túl, amelyen senki sem várta őket az elődöntőbe. Csalódottságot csak amiatt érez, hogy 11-esekkel maradtak alul, amely a legrosszabb módja a vereségnek. A szombati, Brazília elleni bronzmérkőzésről ugyanakkor markáns véleményt fogalmazott meg:

"Tíz éve mondom, hogy el kéne törölni a bronzmeccseket. Azoknak a vesztese sorozatban két vereséggel távozik egy amúgy sikeres tornáról, ennek szerintem semmi köze a sport szellemiségéhez."

A hollandok sztárjának, Arjen Robbennek sincs túl sok kedve a bronzéremért küzdeni: "Nem érdekel a harmadik hely. Csak a vb-cím a fontos, a bronzmeccset nyugodtan el lehetne felejteni."

A szerdai elődöntőt lezáró "szétlövésben" elsőként hibázó Ron Vlaar érthető csalódottsággal nyilatkozott: "Igen, elrontottam a büntetőt, így rosszul kezdtük a párbajt. Nem így kellett volna történnie. Nem voltam ideges, koncentráltam, mégse ment be."

A hollandok szombaton 22 órakor szállnak szembe a házigazdákkal a bronzéremért Brazíliavárosban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?