Változtattak, nyertek a lévaiak

Léva |

<p>Párját ritkító elszántsággal, mi több, szemre is tetszetősen futballoztak a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportja szombati lévai mérkőzésének szereplői.</p>

„A legutóbbi bajnoki párharcunkon a középpályás alakzatunk bizonyult a leggyengébb láncszemnek, így a mai meccsen vadonatúj összetételben játszik. Reméljük, a változások javunkra válnak”– bizakodott a kezdőrúgás előtt Jozef Chano, a vendéglátó lévaiak sportigazgatója.

Kezdetben főleg a fürge Krenčan kísérletei jelentettek veszélyt a nagymegyeriek kapujára. A lévaiak első találatánál a csallóköziek dezorientált futballistája, Kaprinai játszotta a prímet, aki a 10. percben Švec beadását saját kapuja jobb sarkába helyezte (1:0). Az öngól paradox módon a csallóközieknek segített. A középkezdés után Zlacký fejéről elegáns mozdulattal szedte le a labdát Ivanič. A 22. percben Simon bődületes erejű pontrúgását a hazaiak portása nem tudta megkaparintani, a kipattanóra a lehető legjobbkor érkezett Zlacký, aki közelről a hálóba célzott (1:1). A folytatásban jobbára a második helyezett lévaiak térfelén folyt a küzdelem. A 33. percben a szélvészgyors Zlacký iramodott meg a jobb szélen, pontos ívelését Érsek a kapus tenyerébe fejelte, majd Nagy Dávid szabadrúgása szállt fölé. A félidő hajrájában a veterán Simon harminc méterről leadott szabadrúgását hárította Ivanič, Zlacký lövésénél pedig baj volt az irányzékkal. A félidei sípszót megelőzően Zlacký juttathatta volna vezetéshez a vendégeket, az e- redmény azonban nem változott. Érsek perdítését pedig Ivanič lábbal hárította.

Fordulás után Mlynár huszonkét méterről tüzelt kapura, a labda centiméterekkel süvített el a jobb kapufa mellett. Az 50. percben a csereként beállt Solčiansky remekül ívelt Švec fejére, aki Döme lába között a hálóba bólintotta a labdát (2:1). Négy perc elteltével a nagymegyeriek kapusa csak kiütni tudta a labdát, Švec pedig higgadt mozdulattal duplázott (3:1). A folytatásban Krenčan, Ármai, Mlynár és Švec, a túloldalon pedig Paxián és Buka került góllal kecsegtető helyzetbe, ám a találkozó végéig az eredmény már nem változott.

A rendkívül sportszerű viadalon a futballkedvelők megtalálták számításukat, mindkét csapat játékosai rengeteget futottak, ütköztek, harcoltak.

LEVICE–VEĽKÝ MEDER 3:1 (1:1). Góllövők: Švec (50., 54.), Kaprinai (10. – öngól), ill. Zlacký (22.). Sárga lap: Mlynár, ill. Érsek. Játékvezető: Pucher, 250 néző.

LEVICE: Ivanič–Fríbert, Ármai, M. Palic, Varga, Zorád (46. Solčiansky), Krenčan (79. Predajnianský), Pavlík, Začka, Švec (88. Jakab), Mlynár. VEĽKÝ MEDER: Döme–Varga Dezső, Nagy Péter, Buka, Varga László, Kaprinai, Zlacký, Simon Gyula (82. Vass), Nagy Dávid, Gerhát (28. Paxián), Érsek (51. Végh). (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?