Valóra vált álom

Szöul. Guus Hiddink sporttörténelmi tettet hajtott végre, hiszen korábban soha, senkinek sem sikerült világbajnokságon győzelemhez segítenie Dél-Koreát. Négy évvel ezelőtt maga Hiddink is megfosztotta egy lehetőségtől az ázsiai együttest, miután az oranjéval 5:0-ra kiütötte mai együttesét.

Guus Hiddinknek volt miért mosolyogniaReuters-felvételMi változott meg az érkezése óta a dél-koreai csapatnál?

Ez egy hosszú folyamat eredménye, amely ha nem is években, de hónapokban mérhető. Január-február óta tulajdonképpen folyamatosan együtt vagyunk, és azt csinálhattam a fiúkkal, amit akartam. Ez nem azt jelenti, hogy előtte nem dolgoztunk együtt, de ami az elmúlt hónapokban lezajlott, maga volt a csoda. A kluboktól minden engedélyt megkaptam, úgy készülhettünk, mint egy klubcsapat. Edzettünk, videóztunk, beszélgettünk, és ennek ma meglett az eredménye. Nézzék meg, hogyan játszott Dél-Korea öt hónappal ezelőtt, és hogyan ma. Megemelem a kalapom a fiúk előtt, azért, amit végigcsináltak, és ahogyan ma játszottak. Ráadásul nem voltunk könnyű helyzetben, hiszen vetélytársainkkal ellentétben nálunk nem játszanak olyan sokan európai elitcsapatokban.Guus Hiddink először érezheti igazán, hogy befektetett munkája megtérült. Alaposan beleizzadt ebbe a győzelembe...

A kemény munka mindig megizzasztja az embert. Igazából azonban nem volt miért aggódnom, a fiúk tökéletesen megvalósították a technikai-taktikai elképzeléseimet, nem lehet panaszom rájuk. Amikor idejöttem, nagyon sokat beszéltem a tolmácsnak angolul, mert az én angolom nem túl jó, és azt akartam, hogy a fiúk pontosan megértsék, mit várok tőlük. Az utóbbi hetekben azonban már nem túl gyakran volt szükségem a tolmácsra. No nem azért, mert javult volna az angolom... Remek érzés, amikor azt látom, hogy a játékosok pontosan azt valósítják meg, amit kértem tőlük. Mennyit változott a szurkolók hozzáállása az ön megérkezése óta?

Azt hiszem, rengeteget. Eleinte csak annyi volt az elvárás, hogy mindegy hogyan, de szerezzem meg az ország első világbajnoki győzelmét. Az előző indulásaik során egyszer sem tudtak nyerni, ezért nem voltak nagy reményeik. Most ott vagyunk, hogy ez az álom valóra vált, ettől kezdve jöhetnek az újabb kihívások. Ennek a csapatnak van jövője, mert rengeteg benne a fiatal, éppen ezért a vébé után sem áll meg az élet. A szerződését a világbajnokság előtt hosszabbították meg. Biztató jelnek vette?

Sohasem szerződésekben gondolkodom, hanem máról holnapra. Nekem mindig a következő feladat a legfontosabb. Élvezem, hogy ezekkel a fiúkkal dolgozhatok, nem foglalkozom azzal, hogy mennyi ideig tehetem mindezt. Ilyenkor már aligha mondott fontos dolgokat, de árulja el: mi volt az utolsó taktikai utasítása a meccs előtt?

Annyit kértem, hogy játsszanak úgy, ahogyan tudnak, és hogy higgyenek benne: azok a csapatok, amelyek kijutottak, ugyanolyan erősek, mint mi. Erős ellenféllel kerültünk szembe, de mondtam mindenkinek, hogy ne ijedjen meg a feladattól. És hogyan készülnek a következő feladatra?

Nem tervezek túlságosan előre, mostantól csak és kizárólag az Egyesült Államok elleni mérkőzésre vagyok hajlandó összpontosítani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?