Utolsó percben harcolta ki a továbbjutást az Egyesült Államok

Pretoria |

<p>Landon Donovan 91. percben szerzett góljával az Egyesült Államok 1-0-ra legyőzte Algéria csapatát, s ezzel bejutott a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjébe.</p>

A pretoriai összecsapáson az amerikaiak Donovan góljáig kiesésre álltak, a találat ugyanakkor nem csupán a 16 közé kerülést jelentette, hanem azt is, hogy a C csoport első helyén végeztek, s a D jelű négyes másodijával találkoznak majd a folytatásban.
A második félidőben passzívan játszó Algéria egy ponttal, ám rúgott gól nélkül zárta a tornát.

C csoport, 3. forduló:
Egyesült Államok-Algéria 1-0 (0-0)

Pretoria, Loftus Versfeld Stadion, 35.827 néző, v.: de Bleeckere (belga)
gólszerző: Donovan (91.)
piros lap: Jahia (92.)
sárga lap: Altidore (62.), Beasley (90.), illetve Jebda (12.), Jahia (76., 93.)

Egyesült Államok:
Howard - Cherundolo, DeMerit, Bornstein (Beasley, 80.), Bocanegra - Donovan, Bradley, Edu (Buddle, 64.), Dempsey - Altidore, Gomez (Feilhaber, 46.)

Algéria:

Uhed Mbuli - Bugerra, Halisz, Jahia, Belhadzs - Kadir, Jebda, Lacen, Ziani (Gediura, 69.) - Dzsebbur (Hezal, 65.), Matmur (Szajfi, 85.)

II. félidő:

91. perc: egy gyors amerikai kontratámadás végén Donovan passzolt jó ütemben a jobb oldalon elfutó Altidore-hoz, aki a kapu elé lőtte a labdát, mely Mbuli kapusról középre kipattant, az érkező Donovan pedig a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).
93. perc: egy algériai szöglet után kifelé ítélt szabadrúgást a játékvezető. Az afrikai együttes játékosai hevesen reklamáltak, amiért Jahia sárgát kapott, s mivel ez a második volt neki a meccsen, leküldte a pályáról de Bleeckere.

Élvezetes első félidőt játszott egymással a két csapat, mindkét fél gólra törően futballozott, sok volt a kapura lövés, gólig azonban egyik fél sem jutott el, mert ugyan az amerikaiak egyszer betaláltak, a bíró - vitatható módon - les miatt nem adta meg Dempsey gólját.

A második félidőben egyértelműen az amerikaiak játszottak fölényben, ám az első játékrészhez hasonlóan egészen a meccs végéig minden helyzetüket kihagyták, a rendes játékidő letelte után azonban megszerezték a győztes gólt, ami a továbbjutást jelentette számukra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?