Utolsó másodpercben nyert a DAC

Eric Davis utolsó másodpercben fejelt góljával a DAC 2:1-re legyőzte a nagymihályi együttest a Fortuna Liga 28. fordulójában.

Eric Davis utolsó másodpercben fejelt góljával a DAC 2:1-re legyőzte a nagymihályi együttest a Fortuna Liga 28. fordulójában. A november hatodika óta veretlen dunaszerdahelyiek zsinórban harmadik bajnoki meccsüket nyerték meg, és már csak négy pontra vannak a nemzetközi kupaszereplést biztosító harmadik helytől.

A Slovan elleni bravúros siker után ismét a hosszabbításban született a három pontot érő találat.

A sorsolás szerint a meccset idegenben kellett volna játszaniuk a csallóközieknek, ám mivel a zempléniek gyepszőnyegén most rakják le a talajfűtést, a nagymihályi vezetők kérésére Dunaszerdahelyen rendezték az összecsapást.

A turbános Huk nélkül

Két változás történt a DAC-nál a trencséni kezdőcsapathoz képest, eltiltása után visszatért Šafranko, aki Sarrt váltotta, míg a védelem tengelyében a harcképtelen Huk helyett a magyar Kocsis Gergő kapott bizalmat. „A pénteki edzésen összefejeltünk Eric Davisszel, és fejsérülést szenvedtem, így nem vállalhattam a játékot. Mivel panamai csapattársam az utolsó pillanatban sorsdöntő gólt fejelt, már egyáltalán nem neheztelek rá” – mondta lapunknak a meccs után mosolyogva a turbánt viselő Tomáš Huk.

Macej kapus bravúrjai

Jól kezdett a DAC, Vida a 3. percben közelről az oldalhálót találta el. Fölényben futballoztak a sárga-kékek, bő negyedórát követően Pačinda 15 méteres lövését Macej ujjheggyel a kapu fölé tornázta. Nem sokkal később Vida kiugratta Šafrankót, aki az alsó sarkot célozta meg, de bravúrosan szögletre mentett a nagymihályiak cseh kapusa. A sarokrúgás után Šatka közeli, a pipába tartó fejesét Macej szenzációs mozdulattal védte.

Nagy meglepetésre a 31. percben góllal végződött az első komolyabb nagymihályi ellentámadás: az eléggé bizonytalanul játszó Kocsis hibája után Kushta lapos lövése a jobb alsó sarokban kötött ki. Slávik kapus 368 perc után kapott gólt bajnoki meccsen. A gól valamelyest megzavarta a dunaszerdahelyieket, ám a szünet előtt újabb veszélyes támadásokat vezettek, de a remekül védő Macej hárította Šafranko és Pačinda lövését.

Legendákat köszöntöttek

A félidőben a DAC egykori legendáit, az 1987-ben Szlovák Kupát és Csehszlovák Kupát nyert együttes tagjait köszöntötte Világi Oszkár klubtulajdonos és Végh Tibor, az egyesület elnöke. Hatalmas tapsot kaptak az egykori kedvencek, zúgott a „Szép volt fiúk”.

Röviddel a szünet után egyenlített a DAC: Davis bal oldali beadását követően Zsivkovics passzolt az üresen hagyott Šafranko elé, aki közelről a hálóba lőtt, és egyenlített. Uralta a játékot a DAC, ám a nagymihályiak nem álltak be védekezni, ügyesen tartották a labdát, és veszélyes kontrákat vezettek. Ljubicic vezetést szerezhetett volna, ám erős fejesét a kapufa hárította. Majd ismét Ljubicic veszélyeztetett, de Macej résen volt. A 72. percben megfagyott a vér a DAC-szurkolók ereiben: a gyors ellentámadás végén a csereként beállt Danko 13 méteres bombája a jobb kapufán csattant.

László Csaba gólöröme

László Csaba Brašeňt, Sarrt és Kontárt küldte be, hogy felpörgesse a játékot. Ez jó húzásnak bizonyult. Negyedórával a befejezés előtt Sarr fejesénél Macej újabb nagy bravúrt mutatott be. Már-már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a 3 perces hosszabbítás utolsó másodperceiben Sarr jobb oldali beadása után a balhátvéd Davis öt méterről befejelte a győztes gólt. László Csaba vezetőedző örömében befutott a pályára védenceivel ünnepelni. A játékvezető a gólöröm pillanataiban lefújta a meccset, ezután igazi karneváli hangulat uralkodott a DAC Arénában. A drukkerek hosszasan ünnepelték a játékosokat, és sokáig éltették a sikerkovács László Csabát, akinek a felesége és a lánya is ott volt a találkozón.

A szurkolók előtt ismét le a kalappal (4300-an váltottak jegyet), immár hagyományosan fantasztikus légkört teremtettek, megállás nélkül űzték-hajtották kedvenceiket. A 19:4-es szögletarány is igazolja, hogy a DAC rászolgált a győzelemre, így már egy tucat bajnoki meccsre nőtt a csapat veretlenségi sorozata.

Šafranko optimista

„Nagyon boldog vagyok, hogy begyűjtöttük a három pontot. A félidőben fogadkoztunk, hogy megfordítjuk a meccset, ha nehezen is, de sikerült. Az egyenlítő gólomnál nem volt nehéz dolgom, Davis centere után számítottam arra, hogy Marko (Zsivkovics) keresztbe lövi a labdát, és a jobb kapufánál állva csak az üres kapuba kellett gurítanom – mondta lapunknak Pavol Šafranko. – Örülök, hogy ismét eredményes voltam, az csak hab volt a tortán, hogy újra a B-közép előtt lőttem gólt. Remélem, a szezon végéig még párszor betalálok. Fantasztikus érzés ilyen szurkolótábor előtt futballozni. Ha megnyerjük a hátralévő öt meccsünket, biztos vagyok benne, hogy kijutunk a nemzetközi porondra.”

„A legjobb meccsünk”

„Ez volt az egyik legjobb mérkőzésünk a DAC Arénában. Balszerencsés gólt kaptunk az első félidőben, de ez sem zavarta meg a csapatot. Az ellenfél kapufájánál viszont szerencsénk volt. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, melyet ezúttal az utolsó másodpercben sikerült kivívnunk, ezért kisebb csodáról beszélhetünk – értékelte a mérkőzést László Csaba, a DAC vezetőedzője. – A nagymihályiaknak is elismerés jár, mert nem álltak be védekezni, hanem ügyes passzokkal igyekeztek helyzetbe kerülni. Ma két olyan csapatot láthattunk, amelyik focizni akart, ez mindenképp jót tesz a sportágnak. Elismerem, a meccs végén mellénk szegődött a szerencse. De hát ilyen a futball.”

„Az utolsó másodpercekben kapott gól miatt szomorúan távozunk a stadionból. Az egész meccsen nehezen jutottunk helyzetbe, az ellenfelünk nyomás alatt tartott bennünket – szögezte le Anton Šoltis, a nagymihályiak szakvezetője. – Kár, hogy nem bírtuk ki a meccs végéig, mert így pont nélkül maradtunk. Máshogy is alakulhatott volna a mérkőzés, ha a második félidőben rúgott kapufánk helyett a hálóban köt ki a labda, de nem így történt. A DAC megmutatta, milyen minőséget is képvisel.”

A sárga-kékek 2009 ősze óta először nyertek zsinórban három bajnoki mérkőzést (Slovan 1:0, Trenčín 1:0, Michalovce 2:1). A DAC csütörtökön (18.00) a Senicát fogadja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?