Utolsó idei meccsét is megnyerte a szlovák labdarúgó-válogatott

Zsolna |

<p>Az első tíz percben eldöntötte &nbsp;a szlovák labdarúgó-válogatott idei utolsó mérkőzését, a Kozák-legénység Zsolnán 2:1-re győzött a finnek ellen barátságos meccsen.</p>

Ján Kozák szövetségi kapitány a kezdőcsapatban szavazott bizalmat a fiatal Patrik Hrošovskýnak, a kapuban Ján Mucha kapott lehetőséget, legelöl pedig Filip Hološko játszott.

A finn válogatott átaludta a mérkőzés első tíz percét, a szlovákok így villámrajtot vehettek, Hološko nem túl erős, de jól helyezett lövése már az első percben meglepte a finnek szlovák származású kapusát, Lukáš Hradeckýt -1:0. Hat perccel később Šesták beadására érkezett Hamšík, s a hálóba fejelt -2:0.

Húsz perc játék után Maknak volt egy ziccere, később Škrtel is vállalkozott egy ellentámadásra. A katasztrofális kezdés után a finnek is magukra találtak, rengeteg szögletet rúgtak, és Uronen is bizonyította, hogy technikás játékos. Gólt azonban csak az első félidő hosszabbításában szereztek a vendégek, Arkivuo lövése visszapattant a kapufáról, Tomáš Hubočan pedig olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a labda a hálóban kötött ki - 2:1.

A közönség így is vastapssal kísérte az öltözőbe az Eb-selejtezőcsoportját százszázalékos mérleggel vezető szlovák válogatottat. (Zsolnai viszonyokhoz képest szép számú közönség jött össze, de azért képzeljük el, Magyarországon mennyivel nagyobb őrület és ováció venné körül a nemzeti csapatot, ha egyszer pontvesztés nélkül lehozna zsinórban négy meccset...)

A második félidőben Weiss egyéni akciójának csak szöglet lett a vége, majd az 57. percben egy kontra végén betaláltak a finnek, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. Az utolsó félórában mindkét edző sokat változtatott. A csereként beállt Pukkinak két nagy helyzete is volt, a második azután, hogy Hubočan egy emberrel a nyakán haza akarta fejelni a labdát... A finnek végig küzdöttek, de igyekezetüket nem koronázta siker, a szlovákok így győzelemmel zárták az évet.

Szlovákia–Finnország 2:1 (2:1)

Góllövők: Hološko (1.), Hamšík (7.), ill. Hubočan (45., öngól). Játékvezető: Hameter (osztrák), 3998 néző. SZLOVÁKIA: Mucha–Hubočan, Škrtel, Ďurica, Švento–Pečovský, Hro〜šovský (59. F. Kiss)–Šesták (81. Stoch), Hamšík (59. Duda), Mak (28. Weiss)–Hološko (59. Ďuriš). FINNORSZÁG: Hra〜decký–Arkivuo, Halsti, Moisander, Uronen–Kauko (73. Matilla), Sparv, Hetemaj (74. Hämäläinen), Ere〜menko–Riski, Pohjanpalo (46. Pukki).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?