Utcahosszal győzött az illésházai Kiss László

Diósförgepatony.

Diósförgepatony. Szlovákia és Magyarország százhét futója, kocogója dacolt a kilométerekkel, az erős széllel az immár harminchatodik alkalommal megrendezett diósförgepatonyi sportos tavaszköszöntőn, a Barátság nevű tíz kilométeres országúti futóversenyen.

A határokon túl is népszerű erőpróbát a hagyományoknak megfelelően délelőtt a helybeli óvodások, alapiskolások sportág-népszerűsítő futása színesítette. A bemelegítés során sok ismerőssel találkoztunk. Köztük a szenci Gergely Bálinttal, aki sérüléssel bajlódik, de eljött, hogy köszöntse sportbarátait, versenytársait. A nagymegyeri veterán, Józsa Gyula sem rótta ezúttal a kilométereket. „Jövőre viszont mindenképpen rajthoz állok, hetvenévesen is bebizonyítom, hogy még mindig képes vagyok jó időeredményre” – fogadkozott a korábbi évek, évtizedek többszöri dobogós helyezettje.

A felnőttek tizenhárom versenykategóriájának közös rajtja délután egy órakor a diósförgepatonyi futballpálya előtt volt. A versenyzők az aszfalt borította országúton Szentmihályfa érintésével Felsőpatonyig futottak, fél távnál fordultak, és a rajt helyszínén, a DSC sporttelepe előtt értek célba. Röviddel a rajt után élre állt a későbbi győztes, az illésházai Kiss László, aki utcahosszal végzett az élen. A hölgyeknél az ŠKP Bratislava versenyzője, Nikola Lapošová bizonyult a leggyorsabbnak. „Csakhamar célba ér Mikuláš Dzurinda” – hívta fel védencére a figyelmet az illusztris személyiség trénere, Petőcz Károly. Ami azt illeti, jól felkészítette az exkormányfőt, aki hatvankét évesen 42:20-as idejével kategóriagyőztesként végzett. Közben orvosi beavatkozásra, rohammentőre is szükség volt, ugyanis ketten a szó szoros értelmében kidőltek a sorból. „Túlbecsülték erejüket, de a folyadékhiány is nagyban hozzájárult gondjaikhoz. Minden rendben lesz. Megfigyelésre benntartják őket a dunaszerdahelyi kórházban, másnap azonban már hazamehetnek” – tájékoztatatta a kísérőket, versenyzőtársakat Gállfy Szilárd, Diósförgepatony polgármestere.

„Felsőpatonyig viharos ellenszél nehezítette a dolgunkat. Máskor negyven perc kell ahhoz, hogy a fordulóig jussak, most viszont hét perccel tovább tartott az első öt kilométer teljesítése. Nem volt egyszerű, de az a legfontosabb, hogy ezúttal sem keltettem csalódást” – summázta benyomásait az immár nyolcvannégy esztendős Kenyér Imre.

A szervezők éremmel jutalmazták a versenykategóriák dobogós helyezettjeit, különdíjjal a verseny legidősebb (84 éves Kenyér Imre) és legifjabb (11 éves Pollák Károlyt) résztvevőjét, valamint a legjobb hazai (Méry Mónika és Lőrincz Norbert) futókat.

Újdonságként a verseny történetében első alkalommal volt csipes időmérés, s a kultúrház felújítási munkálatai miatt ezúttal az eredményhirdetés is a DSC sporttelepén volt. A községi hivatal égisze alatt lezajlott rendezvény társszervezői a helyi mezőgazdasági szövetkezet, a DSC sportklub, valamint a Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?