Út a telepről az éremig, amiért éhezni is megéri

<p>Bejutott a legjobb négy közé az ökölvívó Tankó Vilmos a bakui európai játékokon, ezzel már biztosan érmes. A 20 éves galántai bunyóst edzője, Kovács Kid Tamás is a helyszínen biztatta.</p>

Már biztosan érmes

Tankó az 52 kilogrammosok között az első fordulóban a belga Dodji Kodjót verte, ennek örömére Tomi Kid elutazott utána az azeri fővárosba. A négy közé jutásért az örmény Narek Abgarijan volt Tankó ellenfele, így a fiatal szlovákiai bokszoló gyakorlatilag hazai pályán küzdhetett – az azeri közönség ugyanis látványosan mindig az örmények mindenkori ellenfeleinek szurkol. Tankó végül pontozással 2:1-re győzött, s bekerült az elődöntőbe, ami egyúttal azt is jelenti, hogy már legrosszabb esetben is bronzérmes lesz az európai játékokon. A szlovákiai ökölvívó csütörtökön az olasz Vincenzo Picardival csatázik a döntőbe jutásért. Enni máshol is lehetTankó általában 8–9 kilót fogyaszt a versenyek előtt, így Bakuban is szigorúan vigyáznia kell a súlyára. „Minden nap szaunába járok, nagyon keveset iszok, és alig eszek. Tegnap csak reggeliztem, ettem egy kis rántottát, és ez volt minden – nyilatkozta a fiatal ökölvívó, aki nem akar súlycsoportot váltani, mert a jelenlegi harmatsúlyban sokkal erősebb ellenfeleinél. – Amikor megláttam, mennyi finomságból lehetne Bakuban válogatni, majdnem elájultam, hogy én ezt nem kóstolhatom meg. De enni máshol is lehet, érmet viszont nem szerzek akárhol.” Hárman egy ágybanTomi Kid kiemelte, tanítványa nehéz körülmények közül érkezett, s ennek dacára lett sikeres. „Rossz környezetben élt, egy falusi telepen, hárman aludtak egy ágyban. De ez nem törte meg. Később a klubom szállójában lakott. A szülei elváltak, ezért Vili mindent megtesz, hogy segítse az édesanyját” – mondta Tomi Kid, aki igyekszik védencét nemcsak a sportban, hanem az életben is vezetni és irányítani.  Olimpiáért lakástKovács Tamás elárulta, nem szokványos módon is motiválja tanítványait a galántai KO Boksz Clubban: „Minden győzelem jutalom számunkra, de azt mondtam, hogy ha valaki az egyesületünkből kijut az olimpiára, akkor kap egy lakást. Ez komoly motiváció. Kívánom Vilinek, hogy sikerüljön neki.”   
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?