Újra hajrágóllal nyert a ManCity

Szerdára szinte semmi izgalom nem maradt a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a játéknap rangadója hat kaput eltaláló lövést és nulla gólt hozott.A leginkább várt mérkőzésen a PSG találkozott a Real Madriddal. A végeredmény: nulla-nulla.

Szerdára szinte semmi izgalom nem maradt a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a játéknap rangadója hat kaput eltaláló lövést és nulla gólt hozott.

A leginkább várt mérkőzésen a PSG találkozott a Real Madriddal. A végeredmény: nulla-nulla. A találkozón összesen hat kaput eltaláló lövés volt, és egy Cristiano Ronaldo-kötényen kívül sok motívumra nem emlékezhetünk a találkozóról. Feltűnő, hogy Rafa Beníteznek (Real Madrid) a tizenegyedik tétmeccsén ez volt a harmadik gól nélküli döntetlenje (elődje, Carlo Ancelotti 119 mérkőzésen két alkalommal játszott góltalan mérkőzést). 2008 óta ez volt az első csoportmérkőzés, amelyen a Real nem talált a kapuba. A két csapat passzivitása annyiból érthető, hogy a csoport másik két tagjától nem nagyon kell tartaniuk. Ezzel együtt a Malmö– Sahtar Donyeck meccsen (1:0) parázs hangulat alakult ki, s kiderült, hogy a svédek jelenleg erősebbek a nem túl motivált, s a (talán a polgárháborús helyzet miatt) kissé szétesett donyeckieknél. Külön felhívnánk a figyelmet a 25 éves Jo Inge Bergetre. A norvég csatár a válogatottban a horvátok elleni hazai 2:0 alkalmával villogott, s az ukránok ellen is sokat kellemetlenkedett Pjatov kapuja előtt. Felkészül: Király. A Malmö nagyot lépett az EL-átsorolás felé, a Real Madrid pedig két hét múlva hazai pályán juthat előnybe a PSG-vel szemben.

Szerencsés City

A halálcsoportban hatalmas mázlija volt a Manchester Citynek. A Torinóban tragikusan szereplő Sevilla nagyon összekapta magát, és nemcsak vezetést szerzett Angliában, hanem sokáig veszélyesebben is játszott ellenfelénél. Yaya Touré azonban nem véletlenül a világ egyik legjobbja. Az elefántcsontparti középpályás az egyenlítő gól előtt az alapvonalnál brusztolta magát majdnem a sevillai kapuig, s a beadása utáni kavalkád végén egyenlített a City. A hajrában pedig a drága pénzért megvett Kevin de Bruyne kezdte meg vételára törlesztését: Touré átadása után laposan lőtt a hosszú sarokba egy csel után. Ez volt egymás után a második BL-mérkőzése az angol csapatnak, amelyet a hajrában szerzett góllal nyert meg, Mönchengladbachban is így zsebelt be egy pont helyett hármat. Vagyis ezt a mérkőzést nem a ManCity nyerte meg, hanem a Sevilla veszítette el, amelynek két hét múlva lesz javítási lehetősége hazai pályán.

Szárnyal a Gladbach

A csoportot vezető Juventus egy Mönchengladbach elleni győzelem után kényelmesen hátradőlhetett volna, ehelyett a játékosok már a pályán hátradőltek. A Juve csak a nyolcvanadik perctől kezdett komolyan támadni, de akkor már késő volt. Az ideiglenesen kinevezett André Schuberttel szárnyal a Mönchengladbach, a szervezetten védekező németek teljesen megérdemelten távoztak ponttal Olaszországból.

Kinek hiányzik Rooney?

Ki-ki meccset játszott a Manchester United is. Az angolok a moszkvai CSZKA otthonából távoztak 1:1-es döntetlennel, a meccs főszereplője a Monacótól leigazolt támadózseni, Anthony Martial volt. A 19 éves játékos előbb összehozott egy teljesen felesleges tizenegyest a moszkvaiak számára, majd a ManUtd az ő góljával egyenlített ki. Kinek hiányzik Rooney ebből a csapatból? Egyelőre senkinek, a csatár észrevehetetlen, az első félidőben például csak De Gea kapus találkozott nála kevesebbszer a labdával. A Manchester Unitednek a csoportelsőséget nem lesz könnyű megszereznie, mivel a Wolfsburg kiváló formában van. A németek ezúttal 2:0-ra győztek a teljesen passzív, 77 percig kapura sem lövő, a hajrában pedig tizenegyest hibázó PSV Eindhovennel ellen. Úgy fest, a csoport első helyéről döntő mérkőzésre a hatodik fordulóban kerül sor: Wolfsburg– Manchester United.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?