Újra a „határvonalon” a somorjai kosarasok

Nehezen indult, de végül a szokásosnak mondható negyedik hely megszerzésével zárult a női kosárlabda-extraliga 2017/2018-as idénye a somorjai csapat számára.A szezon elején a sérülések miatt maguk a csallóköziek is tisztában voltak vele, hogy a megszokottnál lejjebb fognak állni a tabellán, december

Nehezen indult, de végül a szokásosnak mondható negyedik hely megszerzésével zárult a női kosárlabda-extraliga 2017/2018-as idénye a somorjai csapat számára.

A szezon elején a sérülések miatt maguk a csallóköziek is tisztában voltak vele, hogy a megszokottnál lejjebb fognak állni a tabellán, decemberig 7-8 kosarassal számolhattak csak. „Akkor hetedikek voltunk, de két pozsonyi játékos érkezésével már legalább edzésen tudtunk öt az öt ellen is játszani – kezdte lapunknak értékelését Diósi Albert, a somorjaiak vezetőedzője. – Az alsóházi rájátszás már egy javuló szakasz volt számunkra, csak egy peches meccset vesztettünk el Nyitrán. A playoffban aztán már kompletten játszottunk, Romana Vyňuchalová visszatért Törökországból, így a kosár alatt is rendben voltunk.”

A poprádiak 2:0-s legyőzésével a négy közé jutott somorjaiak a bajnoki címét végül megvédő kassai Good Angels ellen sem játszottak alárendelt szerepet (55:43, 78:54, 75:56), a bronzért pedig a pöstyéniekkel találkoztak. A csallóköziek 2014 után tudtak ismét meccset nyerni a Sirályok ellen (60:55), igaz, összesítésben a jóval nagyobb erőt képviselő pöstyéniek győztek 2:1-re. „Azon a somorjai meccsen nagyon összeszedték magukat a lányok. Óriási köszönet jár a drukkereknek, ilyen szurkolást talán még nem is éltem meg itt. A kinti meccseken is hoztunk egy jó szintet, igazságosnak tartom a végeredményt. A negyedik hely reális számunkra, amolyan határvonal vagyunk a három nagy klub és az alsóház között. Elégedettek vagyunk, hogy ezt újra bizonyítottuk” – mondta Diósi.

Az új idényben viszont annyiban mindenképp átrajzolódnak az erőviszonyok, hogy a kassaiak már csak juniorcsapatot indítanak – s valami hasonlóra készülnek Somorján is. „A fiatalabbakkal nem célzunk meg konkrét helyezést. Tudjuk, hogy minimum egy évet ki kell valahogy bírni a végeken, hogy aztán emelkedő pályára állhassunk. Az asszisztensként egész idényben nagyon sokat segítő Suja Timivel még egészen júniusig tartunk edzéseket a lányoknak, akik addig az utánpótlás-bajnokságokban bizonyíthatnak” – tette hozzá Diósi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?