Újpest-Ferencváros 6-0 - Somogyi Tibor fotói

Budapest |

<p>Fölényesen, 6-0-ra diadalmaskodott az Újpest a vendég Ferencváros ellen a labdarúgó Soproni Liga 6. fordulójának szombati rangadóján, amely rendbontás miatt a második félidőben 10 percre félbeszakadt.</p>

A zöld-fehérek a mérkőzés 39. percétől emberhátrányban játszottak, s a végig veszélyesebben futballozó lila-fehérek könnyedén kihasználták a lehetőséget, így magabiztosan gyűjtötték be a három pontot.
A Ferencváros 2001, a Szusza Ferenc Stadion átadása óta nem tudott nyerni Újpesten.

Újpest-Ferencváros 6-0 (2-0)
----------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 8500 néző, V: Solymosi
gólszerzők: Simon (27.), Tisza (43., 92.), Rajczi (56., 72.), Mitrovic (61.)
kiállítva: Heinz (39.)
sárga lap: Böőr (18.), Takács (41.), Rajczi (57.)

Újpest:
-------
Balajcza - Pollák, Takács, Vermes, Szokol (Kiss Z., 66.) - Simon (Matos, 91.), Mitrovic, Egerszegi, Böőr (Simek, 64.) - Rajczi, Tisza

Ferencváros:
Ranilovic - Balog, Csizmadia, Junior - Andrezinho (Stanic, 59.), Maróti (Adriano, 85.), Józsi, Tóth, Rósa - Schembri, Heinz

Az első néhány percben a vendégek erőltették jobban a támadásokat, de igazán veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Az Újpest negyedóra után megnyugodott, s a vezetést is megszerezte, irányította a találkozót, sőt, Heinz kiállítása után növelte előnyét.
A második félidőt nem lehetett időben elkezdeni, mert a szurkolók - ahogyan az első 45 percben is - pirotechnikai eszközöket vetettek be, s sűrű füst telepedett a pályára. A kezdő sípszó előtt ráadásul a világhírű Jimmy Jump, a számos nemzetközi mérkőzésen és a világbajnoki találkozókon többször feltűnt drukker is megjelent a pályán, de egy perccel később a biztonsági őrök kíséretében elhagyta a játékteret.
A mérkőzés végül nagyjából negyedórás késéssel folytatódott, s a hazai szurkolóknak kevesebb, mint 10 percet kellett várniuk csapatuk harmadik góljára, amely után hamar jött a negyedik és az ötödik. Rajczi Péter második találata után az FTC szurkolói rombolni kezdtek a szektorukban, megbontották a kerítést, és megpróbáltak bejutni a pályára, ezért a játékvezető félbeszakította a találkozót, valamint leküldte a pályáról a játékosokat. A rohamrendőrök azonnal felsorakoztak a vendég szektor előtt, ahová bementek a biztonsági emberek rendet tenni, s Prukner László, az FTC vezetőedzője is megpróbálta megnyugtatni a drukkereket. Nagyjából 10 perc szünet után folytatódott az összecsapás, az eredmény már nem változott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?