Újabb nagy próbatétel vár a magyar válogatottra a Puskás Arénában

hungger

Egy szenzációs győzelem és egy vállalható vereség után ma este (20.45) Németországot fogadja a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája A divíziójának mérkőzésén.

A magyar nemzeti együttes nagyszerű teljesítménnyel és váratlan győzelemmel kezdte a Nemzetek Ligája aktuális kiírását. Szoboszlaiék múlt héten teljesen megérdemelten győzték le 1:0-ra az angolokat a Puskás Arénábán, majd három nappal később Cesenában léptek pályára Olaszország ellen. Utóbbi találkozón nem tudott újabb szenzációt okozni a magyar csapat és 2:1-es vereséget szenvedett, de Marco Rossi fiai így is emelt fővel hagyhatták el a pályát, hiszen a mérkőzés végén meg tudták szorongatni a házigazdát.

Két fiatal és Gazdag

Az olaszok ellen egy szabályos szerelésért sárga lapot kapott Schäfer András, a DAC korábbi középpályása, így eltiltás miatt nem lesz ott a németek elleni találkozón. Két új arc ellenben csatlakozott a kerethez: miután az U21-es válogatott számára véget ért a júniusi program, az AZ Alkmaar balhátvédje, Kerkez Milos és a Dallas szélsője, Schön Szabolcs is a felnőttválogatottal készül a mérkőzésre. Gazdag Dániel, aki eredetileg jelölve volt a júniusi meccsekre, de az angolok elleni találkozó előtt koronavírusos lett, szintén ott lesz a keretben, miután negatív lett a teszt- eredménye.

A keret frissességének megőrzése érdekében ezúttal valószínűleg lesz egy-két változás Rossi kezdőcsapatában, miután az angolok és az olaszok ellen a kapust leszámítva ugyanazok a játékosok léptek pályára a kezdő sípszótól. A kapuban Gulácsi Péter válthatja Dibusz Dénest, mivel a szövetségi kapitány korábban leszögezte: két-két meccset szán a két kapusának a júniusi selejtezők során.

Flick győzni jön

„Megnéztük és kielemeztük a mérkőzéseiket. A magyarok kompaktak, fegyelmezettek és remekül zárják le a területeket. Tudják, hogyan nehezítsék meg riválisuk dolgát” – mondta Flick, a németek szövetségi kapitánya, aki Marco Rossit, a magyar válogatott szakvezetőjét is méltatta. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy győzni akarnak szombaton, mégha a magyarok elleni találkozó akár az eddigi legnehezebb is lehet csapata számára.

Hansi Flick – aki minimális változtatásokat tervez az Anglia elleni keddi kezdőcsapatán – megemlítette azt is, hogy a klubszezon után a négy Nemzetek Ligája-mérkőzést nagyon soknak tartja, ugyanakkor a többi válogatott számára is ugyanazok a feltételek.

A német csapatban izomsérüléssel bajlódik a támadó alakzat egyik kulcsfigurája, Serge Gnabry – a Bayern München szélsője valószínűleg nem léphet pályára a Puskás Arénában. A kezdőcsapatról Flick annyit árult el, hogy a kapuban nem tervez változást, tehát Manuel Neuerrel kezdődik majd a németek névsora.

A mérkőzésre minden jegy elkelt, így telt ház várható a Puskás Arénában. A találkozót a spanyol Sánchez vezeti és az M4 sport élőben közvetíti. A Magyar Labdarúgó-szövetség külön kéri a szurkolókat a sportszerű magatartásra, mivel a korábbi felfüggesztett zárt kapus büntetés miatt bármiféle kirekesztő rigmus és magatartás súlyos büntetéseket vonhat maga után.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?