Újabb hazai vereség

Pécs. Újabb hazai vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott, a fehéroszok után a horvátok is legyőzték a Gellei-legénységet.
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 0:2 (0:2). Gólszerzők: Dárdai (11., öngól), Kovac (24.), Játékvezető: Stuchlik (osztrák), 8000 néző. Magyarország: Király ( 46.

Pécs. Újabb hazai vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott, a fehéroszok után a horvátok is legyőzték a Gellei-legénységet.

MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 0:2 (0:2). Gólszerzők: Dárdai (11., öngól), Kovac (24.), Játékvezető: Stuchlik (osztrák), 8000 néző. Magyarország: Király ( 46.)–Dragóner, Juhár, Lőw, Bódog ( 11. Korolovszky)–Pintér ( 56. Rósa H.), Sowunmi ( 74. Böőr), Dárdai– Waltner (46. Gera), Tököli ( 64. Fehér M.), Tóth N. ( 90. Kuttor). Horvátország: Butina (68. Vaszilj)– Sarics, Jarni (46. Babics), Tapalovics, Sablics–Simunics, Vugrinec (62. Olics), Leko (78. Prozinecski), Maris (46. Petris)–Rapaics (65. Agics), Niko Kovac

A 11. percben Rapaics jobb oldalról középre lőtt szabadrúgásába Dárdai beleért, és a labda a kap- jobb sarkába pattant, öngól. Nem sokkal később Waltner 10 m-es perdítését Butina szögletre tolta. A 24. percben Rapaics bal oldali szabadrúgását Kovac 5 m-ről továbbította a kapuba. Az első fél óra végén néhány horvát szurkoló megpróbált bejutni a pályára, és ezt követően a mintegy 2-300 fős vendég közönség kisebb összetűzésbe keveredett a szektorukba bevonuló rendőr-séggel. A mérkőzés öt perc kényszerszünet után folytatódott.

Fordulást követően Gera próbálkozott a 16-os bal oldaláról, ívelése azonban elkerülte a bal felső sarkot. A hajráőban Lőw bal oldali beadása után Fehér fejesét védte szögletre Vaszilj. A sarokrúgás után Korolovszky 16 m-ről próbálkozott, de a cserekapus ismét magabiztosan hárított.

Annak ellenére, hogy a magyar válogatott előtt több gólszerzési lehetőség adódott, a mérkőzés folyamán végig az történt a pályán, amit a horvátok akartak. A világbajnokságra készülő vendégek két pontrúgás után szerezték góljaikat, és előnyüket magabiztosan őrizték. Az utolsó negyedórában talán túlságosan is elkényelmesedtek és ekkor lett volna lehetőség a szépítésre, de a hazaiaknak ebben a periódusban már semmi sem sikerült.

Az első játékrészben, egy becsúszás után Bódog súlyos bokasérülést szenvedett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?