Újabb dunaszerdahelyi diadal a Csallóközi Kupán

Dunaszerdahely.

Dunaszerdahely. Nincs új a nap alatt, ismét a vendéglátó dunaszerdahelyi birkózóklub diadalával fejeződött be a Csallóközi Kupa, a szabadfogásúak nemzetközi korosztályos tornája.

Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Románia és Szlovákia 28 klubjának 159 versenyzője a fiatalabb és idősebb diákok, a kadettok, a juniorok, valamint a kadett lányok és a nők U23-s korosztályában versenyzett. „Tornánk rangját, nívóját nagyban emelte, hogy a kadettok mezőnyébe öt ország nevezte válogatott csapatának tagjait, s a kerettagok éppen Dunaszerdahelyen biztosíthatták be rajtjogukat a júliusi boszniai kontinensviadalra. A tét nagyságára való tekintettel éppen ebben a korosztályban láthattuk a legizgalmasabb, leglátványosabb párharcokat” – ecsetelte a megmérettetés üde színfoltját, jelentőségét a szakági szövetség alelnöke, Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

A tisztségviselő arról is beszámolt lapunknak, hogy a tornán – jó szokásukhoz híven – a hazaiak játszották a prímet. A fiatalabb diákoknál Kovács Ferencz Dániel (37 kg) és Bazsó Marek (44 kg), az idősebb diákoknál Gaál András (47 kg) és Darvas Patrik (53 kg), a junioroknál Hakszer Balázs (60 kg), a nők U23-s kategóriájában pedig Juhász Mária (60 kg) végzett az élen súlycsoportjában. „A mieink közül tizenhárman kerültek dobogóra. Gazdag éremtermésünknek köszönhetően nyolcvanegy pontot gyűjtöttünk be, ezzel a csapatversenyben is domináltunk, tekintélyes előnnyel utasítottuk magunk mögé a magyar kadettválogatottat, valamint a pozsonyi Dunajplavba alakulatát. Ezzel folytattuk az előző években elkezdett győzelmi sorozatunkat. Ugyanakkor az is örömmel tölt el bennünket, hogy szervezésből is jelesre vizsgáztunk, vendégeink elégedetten távoztak erőpróbánkról” – büszkélkedett remekbe szabott eredményeikkel a tisztségviselő.

A dél-szlovákiai klubok képviselői közül még a marcelházai Kovács Nicolas, valamint a nagymegyeri Molnár Zsuzsanna került győztesként a külföldön is egyre népszerűbb csallóközi erőpróba krónikájába. Az említetteken kívül somorjai, vásárúti és rimaszombati birkózók nyakába is került érem az ünnepélyes eredményhirdetésen.

Kupatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?