Újabb bravúrra készülnek

Budapest. A magyar labdarúgó-válogatott ma este (20.30) Zágrábban a horvátok ellen játssza első világbajnoki selejtezőjét. A csapat optimista hangulatban várja a nehéznek ígérkező összecsapást.

Budapest. A magyar labdarúgó-válogatott ma este (20.30) Zágrábban a horvátok ellen játssza első világbajnoki selejtezőjét. A csapat optimista hangulatban várja a nehéznek ígérkező összecsapást.

Bizakodik a nyáron az angol West Bromvich csapatához szerződött Gera Zoltán is: „Az idei válogatott mérkőzéseken egyre jobban játszottunk, ráadásul több tehetséges fiatal is beépült a csapatba, gondolok itt elsősorban Huszti Szabolcsra és Juhász Rolandra. A németországi és skóciai győzelmünk mindannyiunknak önbizalmat adott, s remélem, ezt a formát átmentjük a vb-selejtezőkre is. Tudjuk, hogy a horvátok egyénileg jól képzett játékosok, nem véletlenül szerepelnek neves európai klubokban, ám a jelenlegi magyar válogatott igen egységes, ezért bízom a zágrábi sikerben. Természetesen a felhőtlen örömöt egy esetleges győzelem okozná, de minimum egy pontot el kell hoznunk. Hihetetlenül jó érzés volt hazajönni a válogatotthoz, remek a hangulat, kifejezetten baráti a légkör, s számomra továbbra is óriási megtiszteltetés, hogy csapatkapitányként hallgathatom a Himnuszt.”

A horvátok legjobb formában lévő játékosa Darijo Srna. A szélső eddig 19-szer szerepelt a válogatottban, és ekképpen vélekedett a meccsről: „Nagyon fontos lenne a győzelem. Az ellenfelünknél a bal oldali középpályás, Huszti a legaktívabb, nálunk pedig én, szóval nagy csatát vívunk majd. Hallom, jó formában van. Ezzel együtt is azt mondom: a magyarok legjobbja Lothar Matthäus. Kitűnően tudja motiválni a futballistákat, és szereti a tá-madófutballt.”

A két csapat eddig hatszor mérkőzött meg egymással. A mérleg: egy magyar és két horvát győzelem, háromszor pedig döntetlen volt az eredmény. Utoljára 2002-ben, Pécsett találkozott a két gárda, akkor 2:0-ás horvát siker született. A ma esti meccset minden bizonnyal telt ház, 35 ezer néző előtt rendezik, köztük 2-3 ezer magyar szurkoló is lesz.

A 8. csoportban a mai napon további két összecsapást is lebonyolítanak: Izland–Bulgária (17.00) és Málta–Svédország (20.45). (n, o)

A valószínű kezdőcsapatok:

HORVÁTORSZÁG: Butina– R. Kovac, Tudor, Simunic– Srna, Leko, N. Kovac, Babic, Kranjcar–Prso, Klasnic. MAGYARORSZÁG: Király–Bodnár, Stark, Juhász R., Tóth A.–Fehér Cs., Gera, Simek, Huszti–Szabics, Torghelle. A találkozót az angol Riley vezeti, és az RTL Klub élőben közvetíti. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?