Újabb bravúr küszöbén?

Losonc. Rangadó lesz ma 18 órakor a férfi kosárlabda Európa Kupa C-csoportjában: a nógrádi városban a két veretlen csapat, a helyi E. S. O. és a székesfehérvári Albacomp találkozik. A nemzetközi porondon újonc hazaiak újabb bravúrra készülnek, megint tapasztaltabb ellenfél teszi próbára őket.

Losonc. Rangadó lesz ma 18 órakor a férfi kosárlabda Európa Kupa C-csoportjában: a nógrádi városban a két veretlen csapat, a helyi E. S. O. és a székesfehérvári Albacomp találkozik. A nemzetközi porondon újonc hazaiak újabb bravúrra készülnek, megint tapasztaltabb ellenfél teszi próbára őket. A hét végén pihentek, mert a Pezinok elleni bajnokijukat korábban lejátszották (idegenben 76:56-ra kikaptak). „Jól jött a csapatnak a ligaszünet, mert fáradságos, de örömteli volt a németországi visszatérés – nyilatkozta lapunknak tegnap Ján Mižúr, a klub sportigazgatója. – Szerencsére már Svitek és Simonides is Jány edző rendelkezésére áll, így teljes a keret. Nem mi vagyunk az esélyesei ennek a találkozónak, de eleve nem mondunk le a győzelemről. Tapasztalatszerzésnek szánjuk ezt az összecsapást is. Egy esetleges siker már kaput nyitna a továbbjutás felé, bár még akkor sem lenne minden biztos, mert kemény visszavágó vár ránk a Würzburg ellen.”

Szóljunk néhány szót a többszörös magyar bajnok vendégekről. Sterbenz László együttese magassági fölényben lesz a losonci meccsen, egyénileg is nagyobb játékerőt képvisel. A hétvégén rangadót nyert az Atomerőmű ellen, és vezeti a magyar bajnokságot. Soraiban két amerikai, Moseley és Hart kinntről, Lapov a kosár alatt ve-szélyes, de más egyéniségei is vannak. Ráadásul három magyar válogatott is található az Albacompban, igaz, Varga Mátyás szövetségi kapitány legutóbbi, Eb-középdöntőre készülő keretében csak Bencze Zoltán neve szerepel.

A csoport állása:

1. Lučenec 2 2 0 183:145 4

2. Albacomp 2 2 0 188:151 4

3. Würzburg 2 0 2 145:162 2

4. Bergen 2 0 2 151:209 2

E héten zárul a sorozat első fele. Ebből a csoportból két csapat jut tovább, így még sok van hátra. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?