Új meccs, új játékosok

Göteborg. A jégkorong-világbajnokság második elődöntőjében Szlovákia válogatottja játszik Svédország ellen Göteborgban. A két csapat pontosan egy héttel ezelőtt találkozott egymással, s akkor Ján Filc védencei némi meglepetésre 2:1 arányban győztek.

Göteborg. A jégkorong-világbajnokság második elődöntőjében Szlovákia válogatottja játszik Svédország ellen Göteborgban. A két csapat pontosan egy héttel ezelőtt találkozott egymással, s akkor Ján Filc védencei némi meglepetésre 2:1 arányban győztek.

Az első meccshez képest a szlovák válogatott több új NHL-ben szereplő játékossal lép jégre: Ľubomír Višňovský, Žigmund Pálffy, Jozef Stümpel. Igen ám, az északiak is kiegészültek, az észak-amerikai profi ligából megérkezett Axelsson és Näslund. A háromkoronások válogatottjában kilenc tengerentúlon szereplő korongozó áll a tréner rendelkezésére, a szlovák együttesben 11 tengerentúli profi szerepel majd a csapatban. A skandinávok rendkívül egységes csapatot alkotnak, nemcsak azért, mert nagy egyéniségek érkeztek az NHL-ből, hanem mert az Európában korongozók is az éljátékosok közé tartoznak, gondoljunk csak Zetterbergre. Ulf Dahlen, Peter Bondra játékostársa a Washingtonban, s a svéd hokis már az első meccs előtt óvatosságra intett: „Szlovákia erős válogatottal rendelkezik, már évek óta az abszolút élmezőny közelében van. Nagyon kell ügyelnünk Bondrára, jól ismerem, veszélyes csatár.” Amikor Dahlen megtudta, hogy a szlovák együttesben többek között Šatan, Bartečko, Handzuš, Nagy és Országh is szerepel, a következőket nyilatkozta: „Mindnyájan kiváló hokisok, de ez nem kell, hogy érdekeljen bennünket. Nekünk játszanunk kell, méghozzá esélyeshez méltóan. Nem lesz könnyű összecsapás, mi azonban hazai környezetben világbajnoki címet akarunk szerezni.”

Žigmund Pálffy így véledik a mai találkozóról: „A fiúk megnyerték az első meccset 2:1-re, ez azt jelenti, hasonló felfogásban kell leendő ellenfelünk ellen korongozni. Tehát felelősségteljesen védekezni, és egészpályás, agresszív letámadást produkálni.”

Ján Filc más szemszögből közelíti meg a mérkőzést: „Nem indulhatunk ki a 2:1-es győzelmünkből. A csütörtöki meccsen új játékosok szerepelnek, mások lesznek a körülmények. Minden 0:0-ról kezdődik, és ez a lényeg.”

Várható összeállítások – SVÉDORSZÁG: Salo–Tjärnqist, Johnssson, Mag. Johansson, Sundin, Rhodin, Hedin, T. Johansson–Huselius, Johnson, Axelsson–Dahlen, A. Johansson, Näslund–Zetterberg, Jönsson, Weinhandl–Nylander, Falk, Andersson. SZLOVÁKIA: La-šák–Višňovský, Hecl, Smrek, Lintner, Milo, Štrbák, Čierny, Bača– Pálffy, Stümpel, Bondra–Šatan, Handzuš, Bartečko–Országh, Pavlikovský, Nagy–Petrovický, Hlinka, Somík.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?