Új győztest avattak Feleden

<p>Feled. Idén jeles jubileumához érkezett a feledi teremfocitorna, melynek immár a 15. évfolyamát rendezte meg a helyi futballklub és a községi hihivatal.</p>

JUHÁSZ DÓSA JÁNOS

A seregszemle az idén sem okozott csalódást a helyi futballrajongóknak. Az utolsó mérkőzésig volt izgulnivaló, s ahogy megtudtuk, először fordult elő, hogy egyetlen mérkőzés sem maradt el. Bár új győztest avattak, a Rimatex elsősége senkit sem lepett meg, hiszen az együttes évek óta Szlovákia legjobb futsalcsapatai közé tartozik. A tornára ezúttal is 12 csapat nevezett be, s ahogy Singlár Csaba főszervezőtől megtudom, nagyjából ennyi csapatot bír el a torna. A részt vevő csapatok nevezési díja és a községi hivatal támogatása teszi lehetővé a zavartalan lebonyolítást, amely a környékbeli játékosok számára a kikapcsolódás mellett már a tavaszi idényre való felkészülést is jelenti. Vannak baráti társaságok (Juniors), melyek évről évre összejönnek, akadnak vállalkozók (Euromotel, Böviba, Matyas), akik már rendszeresen összehozzák a saját csapatukat. Olyan községek (Várgede, Al-mágy) kollektívái is csatasorba állnak, ahol már nem futja arra, hogy benevezzenek a regionális bajnokságokba. Az ilyen települések tehetséges fiataljai a környékbeli falvakban kergetik a labdát, de ilyenkor összejönnek, s lakhelyüket képviselik. Az először induló nagytörékiek viszont a tavaszi idényre való felkészülés szerves részeként tekintettek a tornára. Az utolsó fordulóban is volt olyan párharc (Böviba–Casablanca), melynek során mindkét csapat mezét a feledi klub játékosai viselték. Így lett háziverseny a gólkirályi címért folytatott párbajból is. A torna két legeredményesebb játékosa, Roman Uhrin és Milan Farkas a feledi csapat erőssége. Marek Drak személyében ugyancsak feledi futballista lett a torna legjobb kapusa. A Matyas színeiben szerepelt az egykori országos válogatott Piszár József, aki napjainkban a rimaszombati MŠK sportigazgatója.

A Matyas és a Böviba elsőségei után idén a Rimatex és a Casablanca vívott nagy csatát az elsőségért, amely a 8. fordulóban a két csapat rangadóján dőlt el. Az addig veretlenül menetelő kettős összecsapását 8:2 arányban nyerte a Rimatex. A címvédő Böviba az idén csak a középmezőnyben végzett, s az utolsó fordulóra csupán egy kérdés maradt: mely csapat végez a dobogó legalsó fokán. A döntés az utolsó mérkőzésre maradt, s az indulatoktól sem mentes parázs mérkőzésen az Euromotel az utolsó pillanatban szerzett pontot a Matyas ellenében, így a bronzérmet Stavina csapata gyűjtötte be. Kellemes meglepetést okozott a rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnázium egykori diákjaiból verbuválódott Juniors csapata, mely az utolsó mérkőzésen, bár minimális létszámmal állt ki, remekül védekezve, magabiztos ellentámadásokat vezetve 9:3 arányban leiskolázta a nagytörékieket, s 6. helyével eddigi legjobb eredményét produkálta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?